HÜDA PAR Saldırıların Bilançosunu Açıkladı

HÜDA PAR, HDP'nin sokağa çıkma çağrısının ardından HÜDA PAR teşkilatları ve İslami STK'lara yapılan saldırıların bilançosunu açıkladı.

VAN 9.10.2014 09:55:13 0
HÜDA PAR Saldırıların Bilançosunu Açıkladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

HÜDA PAR, 6-8 Ekim tarihleri arasında yaşanan olaylarda HÜDA PAR teşkilatları ve İslami STK`lara yapılan saldırıların bilançosunu açıkladı. 

Suriye Kürdistanı’nda PYD kontrolündeki Kürt şehri Kobani’de IŞİD ile devam eden çatışmaları bahane ederek birçok kentte KCK/HDP’nin çağrısıyla protesto gösterileri yapıldığı hatırlatan açıklamada, "Kurban Bayramının üçüncü gününden bu yana birçok Kürt şehri bu sebeple harabeye döndü. 

Halkın can ve mal emniyetinin büyük ölçüde ortadan kalktığı bu durumu fırsat bilen PKK ve HDP çeteleri tarafından, başta partimiz HÜDA PAR ve birçok İslami sivil toplum kuruluşu okuma salonu ve dershaneye yönelik saldırılar gerçekleştirilmiştir. Bu saldırılarda onlarca kişi hayatını kaybetmiş, birçok işyeri ve market yağmalanmış, huzur ve güven ortamı ciddi biçimde darbe almıştır. 

Olayların büyümesi üzerine güvenliği sağlamakta aciz kalan Hükümet birçok ilde sokağa çıkma yasağı ilan etmiştir. Ordu birliklerinin desteği sağlamış olmasına rağmen olaylar 08.10.2014 tarihi itibariyle devam etmiştir. Birçok il ve bağlı ilçelerinde parti teşkilatlarımıza ait binalara, parti üyelerimizin ev ve işyerlerine, araçlarına saldırı yapılmıştır. Söz konusu saldırılar PKK’ye müzahir internet siteleri, haber ajansları, televizyon kanalları ve sosyal medya hesapları üzerinden yapılan kışkırtıcı ve hedef gösterici yayınlar sebebiyle bütün bir bölgede eşzamanlı olarak ve planlı bir şekilde gerçekleştirilmiştir. 

Partimize yönelik olayların başladığı 6 Ekim pazartesi gününden 8 Ekim Çarşamba gününe kadar gerçekleştirilen saldırılar aşağıda olay özetleri ile birlikte sıralanmıştır. PKK ve HDP kaynaklı dezenformasyon ve çarpıtmaların çoğalması, meydana gelen olayların ulusal basında bilinçli bir biçimde görmezden gelinmesi nedeniyle Kamuoyunun yaşanan olaylar hakkında doğru bilgilendirilmesi amacıyla açıklama yapılması ihtiyacı doğmuştur.
" denildi. 

HÜDA PAR açıklamasında 6-8 Ekim tarihleri arasında PKK/HDP yandaşları tarafından yapılan saldırılar şöyle sıralandı: 

06 EKİM 2014 PAZARTESİ 

BATMAN-Merkez
Hür Dava Partisi Batman il teşkilatı ile merkez ilçe teşkilatının bulunduğu binaya ilk gösterilerin başlamasının hemen ardından gece geç saatlerde PKK yanlısı göstericiler tarafından taşlı ve molotof bombalı saldırıda bulunulmuştur. 07 Ekim Salı günü sabah saatlerine kadar aralıklarla devam eden toplu saldırıda teşkilat binamızda ve çevre esnafın işyerlerinde maddi hasar meydana gelmiş, biri parti üyemize ait olmak üzere toplam 7 araç kundaklanarak kullanılamaz hale getirilmiştir. Teşkilat binamızı korumak amacıyla olay yerine gelen üyelerimiz atılan taş ve molotof bombalarının isabet etmesi sonucu çeşitli yerlerinden yaralanmışlardır. Emniyet güçlerinin olaya geç müdahalesi sebebiyle saldırılar uzun sürmüş ve önlenmemiştir. 

ŞANLIURFA-Ceylanpınar
Gösterilerin başladığı gece saatlerinde Ceylanpınar ilçe teşkilatının bulunduğu binaya yönelik toplu saldırı gerçekleştirilmiş, parti binamızda maddi hasar meydana gelmiş, parti tabelamız tahrip edilmiştir. 

MARDİN-Derik
İlçe teşkilatımızın bulunduğu binada gece geç saatlerde gerçekleşen taşlı ve molotof bombalı saldırı sonucunda ilçe teşkilatımız yakılarak kullanılamaz hale getirilmiştir. Parti tabelamız sökülerek tahrip edilmiştir. 

MARDİN-Nusaybin
Saldırgan göstericiler Cami basıp cami hoparlörlerinden PKK marşları çaldı. 

DİYARBAKIR-Silvan
İlçe teşkilat binasına yönelik gösteri yapan bir grup tarafından taşlı saldırı teşebbüsünde bulunulmuştur. 

MERSİN-Tarsus
Partili üyelerimizin evleri gece saatlerinde saldırıya uğramıştır.
Kaymakamlıktan aldıkları izinle kurban kesimi yapıp muhtaç aileler yararına kurban derisi toplayan İslami sivil toplum kuruluşu Mustazaflar Cemiyeti Tarsus Şubesi’ne üye yardım gönüllüleri PKK/HDP’li bir gurubun bıçaklı saldırısına uğradı. Saldırı sonucu yaralanan dernek üyeleri hastaneye kaldırıldı. Saldırıya uğrayan dernek üyeleri saldırgan taraftanmış gibi polis tarafından gözaltına alınıp bir kez daha mağdur edildiler. 

SİİRT-Merkez
İl teşkilat binamız göstericilerin taşlı saldırılarının hedefi olmuş, teşkilat binamızın yakılmasına teşebbüs edilmiştir. 

AĞRI-Diyadin
İlçe Teşkilatımıza taşlı ve molotof bombalı saldırı gerçekleştirilmiş, binada maddi hasar meydana gelmiştir. 

ADANA-Ceyhan
Mustazaflar Cemiyeti Adana Şubesi ve Umut-Der başta olmak üzere, İslami STK ve dindar insanların ev ve işyerlerine molotof bombaları ile ve silahlarla saldırı düzenledi 

07 EKİM 2014 SALI 

MARDİN-Nusaybin
İlçe teşkilatımız ateşe verilerek yakıldı. Parti üyelerimizin evlerine taşlı ve silahlı saldırı gerçekleştirildi. 

İslami sivil toplum kuruluşu Düşünce-Der’e taşlı saldırı yapıldı 

MARDİN-Kızıltepe
Gün içinde devam eden gösterilerde ilçe teşkilat binamız saat 16:00 civarında taşlı saldırıya maruz kaldı. Uzun namlulu silahlar kullanan saldırganlar, ilçe teşkilatımızda bulunan 8 üyemizi çeşitli yerlerinden yaraladı. Saldırganların engellemesi nedeniyle bazısı ağır yaralı olan ve kan kaybeden yaralı üyelerimiz olay yerine saatler sonra ancak gelebilen ambulans ile hastaneye taşınabildiler. 

VAN-Merkez
Van il teşkilatımıza saldırı teşebbüsünde bulunuldu. 

VAN-Muradiye
İlçe teşkilat binamız ateşe verilerek kullanılamaz hale getirildi. 

VAN-Erciş
Parti üyelerimizin ve mütedeyyin insanların işyerleri ateşe verilerek yakıldı. 

DİYARBAKIR-Merkez
Partili üyelerimizin işyerleri ateşe verilerek yakıldı.
Diyarbakır il Başkanlığı silahlı saldırıya uğradı.
İslami Sivil Toplum kuruluşu ve aynı zamanda Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Cami-Der molotof bombalı saldırı sonucu ateşe verilerek yakıldı. Aynı platforma üye Yusufi-Der’e yönelik taşlı ve molotof bombalı saldırı gerçekleştirildi.
Platforma üye Köy-Der isimli İslami Sivil Toplum Kuruluşu, saldırganların hedefi oldu. Dernek binasında bulunan Parti üyemiz ve Büyükşehir Belediye Meclis Adayımız ve aynı zamanda Dernek üyesi olan Turan Yavaş silahlı saldırı sonucu katledildi. Olay anında kurban eti dağıtımından dönen üç dernek üyesi; Hasan GÖKGÖZ, Riyad GÜNEŞ ve Hüseyin DAKAK dernek binası önünde silahla yaralandılar. Saldırıdan korunmak için girdikleri binanın üçüncü katından saldırganlar tarafından aşağı atılan bu dernek üyelerinin üzerlerinden daha sonra arabayla geçilip, taşlarla başları ezildikten sonra benzin dökülerek yakılıp vahşice katledilmişlerdir. 

Gösteriler sırasında yoldan geçen 55 yaşındaki Mahmut Enez eşi tesettürlü olduğu için saldırgan göstericilerin hedefi oldu, hiçbir siyasi bağı bulunmayan Mahmut Enez uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. 

DİYARBAKIR-Eğil
Parti temsilciliğimize molotof bombası ile saldırı gerçekleştirildi. Temsilcilik binasında maddi hasar meydana geldi. 

DİYARBAKIR-Ergani
Parti üyelerimizin işyerlerine taşlı ve molotof bombalı saldırı gerçekleştirildi. İşyerleri yakılmak istendi. 

BATMAN-Merkez
İl teşkilat binamıza taşlı ve molotof bombalı ve silahlı saldırı gerçekleştirildi. Bir üyemiz silahla yaralandı. 

Parti üyelerimizin işyerleri saldırıya uğradı. 

ŞANLIURFA-Viranşehir
İlçe teşkilat binası akşam saatlerinde taşlı saldırıya uğradı. 

ŞANLIURFA-Birecik
İlçe teşkilat binası akşam saatlerinde taşlı saldırıya uğradı. Aynı saatlerde parti üyelerimizin işyerlerine taşlı saldırı gerçekleştirildi. 

ADANA-Ceyhan
Parti üyelerimizin evlerine taşlarla saldırıldı. Bir üyemizin otomobili ateşe verilerek yakıldı. 

Mustazaflar Cemiyeti Adana Şubesine silahlı saldırı gerçekleştirildi. 

BİNGÖL-Genç
İlçe teşkilat binamıza taşlı saldırı yapıldı. 

BİNGÖL-Karlıova
İlçe teşkilat binamıza taşlı saldırı yapıldı. 

ŞIRNAK-Merkez
Partili 3 üyemizin aracı tahrip edildi. 

ŞIRNAK-Cizre
İlçe Teşkilat binamıza el yapımı bomba atıldı. Binada maddi hasar meydana geldi.
Parti üyelerimizin ve ilçede bulunan mütedeyyin insanların evlerine yönelik fiili saldırı gerçekleştirildi. 

Mustazaflar Cemiyeti Cizre Şubesi’ne el yapımı bomba atıldı. Binada maddi hasar meydana geldi. 

BİTLİS-Merkez
Bitlis`in Dumlupınar mahallesinde bulunan Kültür Camii yakıldı. 

08 EKİM 2014 ÇARŞAMBA 

AĞRI-Diyadin
İlçe teşkilat binamıza taşlı ve molotof bombalı saldırı gerçekleştirildi. 

DİYARBAKIR-Merkez
İl Teşkilat Binamıza gece saatlerinde bir araçtan uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirildi. 

DİYARBAKIR-Bismil
İlçe teşkilat binasına molotof bombalı saldırı gerçekleştirildi. 

MARDİN-Derik
Parti üyelerimizin evlerine fiili saldırılarda bulunuldu. 

MARDİN-Kızıltepe
Parti üyelerimize ait 14 işyeri yakılarak tahrip edildi.
Mustazaflar Cemiyeti Kızıltepe şubesi ateşe verilerek yakıldı. 

MARDİN-Dargeçit
Bir parti üyemizin aracı ve işyeri yakıldı. 

VAN-Merkez
Van Şehir merkezinde faaliyet gösteren Said-i Nursi Külliyesine bağlı Kur’an Kursuna yönelik saldırıda Kur’an kursuna yönelik saldırıyı önlemeye çalışan bir kişi silahla vurularak katledildi. 

ŞIRNAK-Merkez
Partili 3 üyemizin aracı tahrip edildi. 

Bir üyemizin evine taşlı saldırı yapıldı."