HÜDA PAR: Esnaf kepenk kapatmanın eşiğinde

HÜDA PAR Van İl Başkanlığı, Van merkezde bir dizi esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette ekonomik sıkıntılarını dile getiren esnaflar, kepenk kapatmanın eşiğinde olduklarını ifade etti.

VAN 11.03.2022 11:16:10 0
HÜDA PAR: Esnaf kepenk kapatmanın eşiğinde
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kasap ve şarküteri sektöründe hizmet veren işletmeciler HÜDA PAR Van İl Başkanlığı heyetine dert yanarak, tarım ve hayvancılığın Van’da bitmek üzere olduğunu, yem fiyatlarının çok yüksek olduğunu ve gerekli devlet desteğinin sağlanması gerektiğini dile getirdi.

Eczacı esnafını da ziyaret eden HÜDA PAR heyetine sıkıntılarını anlatan esnaflar, eczanelerde ilaç eksikliği olduğunu, kanser ilaçlarının raflarda olmadığını ifade etti.

Market işletmecileri ise zamlardan dolayı, satılan ürünlerin yerini dolduramadıklarını söyledi. Mobilya işletmecileri de fiyatların çok yüksek olduğunu ve sürekli fiyat artışlarının kendilerini zor durumda bıraktıklarını ifade etti.

Ziyaretlerden sonra değerlendirmelerde bulunan, HÜDA PAR Van İl Başkan Yardımcısı Faruk Tasan, Vanlı esnafın çok zor durumda olduğunu, birçoğunun kepenk kapatmanın eşiğine geldiğini, devlet tarafından gerekli adımların ivedilikle atılıp, esnafın desteklenmesi gerektiğini dile getirdi.