HÜDA PAR: `Bu derin yapıları halkımıza şikâyet ediyoruz`

Hür Dava Partisi Muradiye İlçe Binasına yapılan saldırıyı kınayan HÜDA PAR Muradiye İlçe Başkanı Zafer Yavuzer, 'Karanlık güçlere hizmet eden bu derin yapıları halkımıza şikâyet ediyoruz.' dedi.

VAN 5.01.2014 16:33:31 0
HÜDA PAR: `Bu derin yapıları halkımıza şikâyet ediyoruz`
Tarih: 01.01.0001 00:00
Muradiye ilçe binalarına düzenlenen taşlı saldırı nedeniyle yazılı açıklama yapan HÜDA PAR Muradiye İlçe Başkanı Zafer Yavuzer, "Kim olduklarını şuan için bilmediğimiz ancak karanlık güçlere hizmet ettiği aşikâr olan bu derin ve işbirlikçi yapıları halkımıza şikâyet ediyoruz." dedi.
 
Hür Dava Partisi`nin giderek güçlenmesinin birilerini rahatsız ettiğini ifade eden Yavuzer, bu kirli oyun ve tuzaklara asla gelmeyeceklerini vurguladı.
 
Söz konusu çevrelerin HÜDA PAR`ın kuruluşundan bu yana farklı yollara başvurduklarını belirten Yavuzer, iftira kampanyaları şeklinde devam eden saldırılan son birkaç ay içerisinde dozajı arttırılmış bir şekilde fiili saldırılara dönüştüğünü kaydetti.
 
"Bu halka asla ve asla ihanet etmeyeceğiz"
Zafer Yavuzer, kendilerine yapılan saldırılarla bölgede kaos oluşturulmak istendiğini belirterek, "Ancak bizler partimizin her kademesinde halkın faydasına olacak adımı atmayı ve bu oyunlara gelmemeyi şiar edindik. Biz bu halka asla ve asla ihanet etmeyeceğiz. Daima halkın huzuru selameti ve refahı için çalışacağız. Bu saldırıları yapanlar bilsinler ki, Yaptıkları bu saldırıların amacı halkı yeniden birbirine düşürmek ve bir kaos ortamı oluşturmaktır. Bunu istemek ihanettir ve onlar şuanda ihanet içerisindeler." diye konuştu.
"Akıllarını başlarına alsınlar ve iradelerini başkasına kiralamasınlar!"
Yavuzer, açıklamasını devamında şunları kaydetti: "Akıllarını başlarına alsınlar ve iradelerini başkasına kiraya vermesinler. Söyleyecek sözü olana meydan açık, gidin kendinizi, ne istediğinizi bu halka anlatın. Biz de kendimizi anlatıyoruz ve anlatmaya da devam edeceğiz. Şüphesiz ki bu konuda halkın iradesi esastır. Hiç bir şekilde baskı altına alınamaz, buna müsaade de etmeyiz.
 
Zorla, baskıyla, bu halkı tehdit yoluyla halkın iradesini ipotek altına alma dönemi bitmiştir. Her şey bu halkın gözü önünde cereyan ediyor ve halk mazlumu, mustazafı görüyor, değerlendirmesini ona göre yapıyor."
 
"Saldırıya uğrayan bu mazlum mustazafları görün"
Muradiye halkına seslenen Zafer Yavuzer, "Saldırıya uğrayan bu mazlum muztazafları görün. Onlar sizin evlatlarınızdırlar, başka bir yerden gelmediler, sizin içinizde doğup büyüdüler, bu gün de size hizmet etmek için bu partiyi kurdular. Onları en iyi tanıyan sizlersiniz. O halde onlara sahip çıkın. Allah için söyleyin. Bugün buradaki teşkilatta yer alan kardeşlerimizi size hizmet, etmek, fakirlerinize yardım etmek, ev ev dolaşıp İslami tebliğ dışında hangi işlerde gördünüz. Bu insanların hayırdan başka size getirdiği bir şey yok. O halde sesinizi yükseltin ve bu saldırıyı yapanları kınayın. Bölgemizde huzur isteyenlerin yanındayız deyin. Meşru tepkinizi ortaya koyun ki, bu saldırıdan kin nefret ve gözyaşı çıkarmak isteyenler, bu yolla amaçlarına ulaşamayacaklarını bilsinler ve bir daha da bu yollara başvurmasınlar." ifadelerini kullandı.
 
"Oluşturulmak istenen kaos projelerine karşı çıkın"
Tüm siyasi partilere, STK ve basın yayın kuruluşlarına da seslenen Yavuzer, "Bir kez daha bu vesileyle, başta tüm siyasi partileri, hükümeti, STK`ları, Basın Yayın kuruluşlarını, Yazar-çizerleri, Kanaat önderlerini göreve davet ediyoruz. Çıkın ve bölgemizde ve ülkemizde oluşturulmak istenen kaos ortamı projelerine karşı çıkın ve her türlü saldırıları ve tuzakları lanetleyin diyoruz.
 
Son olarak Muradiyeli kardeşlerime ve parti teşkilatımıza geçmiş olsun diyoruz. Allah yardımcımız olsun." dedi.
 
(Murat Dalgın - İLKHA)