HSM'den, evlilik öncesi danışmanlık eğitimi…

Van İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Kanser Şubesi tarafından, Evlilik Öncesi Danışmanlık Eğitimi düzenlendi. Eğitime Doktor, Ebe ve Hemşireler katıldı.

VAN 24.07.2015 11:13:08 0
HSM
Tarih: 01.01.0001 00:00
Halk Sağlığı Müdür Vekili Uzman Dr. Ferhat Ekinci, yaptığı açıklamada; ailenin önemine vurgu yaparak, "Aile, toplumun temeli ve çekirdeğidir. Sağlıklı nesillerin yetiştirildiği bir ocak, sevgi, saygı, sadakat ve güven ortamının tesis edildiği bir müessese, karşılıklı hak ve ödevlere sahip bireylerin oluşturduğu bir yuvadır. Sağlıklı nesiller bu yuvalarda yetişir" dedi.
Ekinci, açıklamasının devamında ise şu ifadeleri kullandı:
"Aile ne kadar sağlam ve sağlıklı temellere oturur ise, toplum da o nispette sağlam ve sağlıklı olur. Evlilik, toplumun sağlıklı idamesinde çok önemli bir kurumdur ve kanunlarla korunmuştur. Bu kapsamda sağlık raporu almak için sağlık kuruluşlarına başvuran çiftlere; güvenli annelik, bulaşıcı hastalıklar, genetik geçişli hastalıklar ve gebeliği önleyici yöntemlerle ilgili bilgi verilmesi amacıyla evlilik öncesi danışmanlık projesi başlatmıştır"
Van  Halk Sağlığı Müdürlüğü Eğitim Salonunda düzenlenen eğitimde, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kanser Şube Müdürü Büşra Tapan Soğanda yönetiminde Ebe S.Özlem Merç , Ebe Fikret Saltık ve Bulaşıcı Hastalıklar şubesi personeli Sait Taşçı  tarafından,  toplum sağlığı merkezlerinde çalışan doktor, ebe ve hemşirelere eğitim verildi.
Eğitimde; Etkili İletişim, Danışmanlık, Adolesan Gebelikler, Gebeliği Önleyici Yöntemler ve Danışmanlıkta Ruh Sağlığının Değerlendirilmesi konuları anlatılmıştır. Aile Sağlığı Merkezleri ve Toplum Sağlığı Merkezlerine Evlilik Öncesi Sağlık Raporu almak üzere gelen Çiftlere danışmanlık yapılması ve gerekli tahliller yapıldık dan sonra rapor düzenlenmesi gerektiği belirtildi.
Eğitimin sonunda katılımcılara katılım belgeleri verildi.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi