Hoşap Köyü de Hayır Kervanına Katıldı

Van Köyleri ile Dayanışma Derneği, Gürpınar ilçesine bağlı Güzelsu (Hoşap) köyünde açtığı temsilcilikle hizmet ağını daha da genişletti. Temsilciliğin açılışı yoğun katılımla dualar eşliğinde gerçekleşti.

VAN 4.09.2013 17:04:32 0
Hoşap Köyü de Hayır Kervanına Katıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00
Tarihi Hoşap Kalesinin dibinde, Kale İçi Mahallesinde açılışı yapılan temsilciliğe kanaat önderleri, STK temsilcileri, çevre köylerin imam ve muhtarları ile Hoşap köyü sakinleri katıldı.

 

Yoğun katılımın gerçekleştiği program, Hoşap köyü merkez Camii İmamı Danyal Erdoğan`ın Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

 

Okunan Kürtçe mevlidin ardından bölgenin kanaat önderlerinden Molla Abdurrahim Timurtaş, bir konuşma yaptı.

 

"Hayır kurumları bir Darul Erkam`dır"

Bu gibi derneklerin ve hayır kurumlarının açılmasını Peygamber Efendimiz dönemindeki Darul Erkam evine benzeten Timurtaş, Darul Erkam`da olduğu gibi bu gibi hayır kurumlarında da İslam`a ve hakka davetin yapıldığını anlattı.

 

Timurtaş Hoca, "Ashab-ı Kiram Darul Erkam`da ders almıştır. Oradan mezun olanlar İslam`ın temellerini atmıştır. Sahabe, orada öyle bir imana sahip olmuştu ki bütün dünya onlara karşı olsaydı yine de imanlarından vazgeçmezlerdi. Ki o kadar eziyet ve işkence gördüler, yine de imanlarından dönmediler" diyerek Yasir ailesini, Bilal-i Habeş ve Habbab Bin Eret`i örnek gösterdi.

 

"Savunma silahımız Kur`an ve Sünnettir"

Günümüz Müslümanlarının da tıpkı sahabeler gibi imanına sahip çıkması gerektiğini söyleyen Timurtaş Hoca, "Davamızı yüceltelim. Neslimizi, çocuklarımızı bütün kötülüklerden muhafaza edelim. Nasıl ki küfür bütün gücü ve silahıyla gençlerimize, çocuklarımıza küfrü aşılayama çalışıyor, onları İslam`dan uzaklaştırıyor, biz de bütün gücümüzü ve silahımızı kullanalım ve onları İslam düşmanlarının eline vermeyelim. Bizim savunma silahımız Kur`an ve Sünnettir." dedi.

 

Timurtaş Hoca sözlerini şöyle sürdürdü. "Bugün üzerimizde büyük bir zillet var. Bugün Mısır, Suriye, Pakistan Afganistan gibi büyük İslam beldelerinde, her yerde Müslümanlar adeta kâfirlerin oyuncağı haline gelmiş. Nasıl ki bir kedi önce fareyle oynar sonra onu yer, aynen böyle de kâfirlerde önce bizimle oynuyor daha sonra ise bizi katlediyorlar. Hatta bizi birbirimize düşürmüşler. Peki, bunun nedeni nedir? Nedeni Kur`an ve Sünnetten ayrılmaktır."

 

Yapılan duanın ardından misafirlere yemek ikram edildi.

 

Açılan temsilciliğin hayırlara vesile olmasını dileyen Van Köyleri Dayanışma Derneği başkan yardımcısı Said Koç ise, "İnşallah, toplumumuzun Kur`an ve Sünnet ışığında yetişmeleri için bu bağlamda güzel şeyler ortaya konulacaktır. Buradaki amacımız, toplumun hem maddi hem de manevi eksikliklerini gidermektir. Köylerimizde cami, medrese, yol çalışmaları gibi eksikliklerin giderilmesi ve bu konudaki eksiklikleri yetkililere ulaştırmak ve bunların çözümü noktasında kamuoyu oluşturmak için çalışacağız." ifadelerini kullandı.

 

"Hizmetimiz Hoşap köyü ile sınırlı kalmayacak"

Van Köyleri Dayanışma Derneği Güzelsu (Hoşap) Temsilciliği yetkililerinden Murat Kasap da faaliyetlerinin sadece bu köyle sınırlı kalmayacağını diğer köylerde de çalışma yapacaklarının söyleyerek, "Amacımız topluma barışı ve güzelliği getirmektir. Sohbet ve seminerlerimiz olacak. Köy halkına tarım ve hayvancılık gibi konularda seminerler düzenlemeye çalışacağız. Köy halkının sıkıntılarının çözülmesinde aracı olacağız. Bu sorunların çözümünde elimizden geleni yapacağız." açıklamasında bulundu.

 

Kendi sorunlarını iletebilecekleri bir kurumun açılmasından dolayı memnuniyetlerini dile getiren köy muhtarları, açılan temsilciliğin hayırlara vesile olması temennisinde bulundular.

(Fırat Arslan/ Rıdvan Kasap-İLKHA)