Horhor Camii tanıtıldı

Vangölü Aktivistleri tarafından sosyal medyada gerçekleştirilen bir çalışmayla Van’ın tarihi mekanlarından biri olan ünlü alim Said-i Nursi’nin adıyla özdeşleşen Horhor Camii tanıtıldı.

VAN 28.04.2022 11:02:35 0
Horhor Camii tanıtıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’da son yıllarda bazı ibadet yerleri ve dini mekânlar restore edilerek ziyarete ve kullanıma açıldı.

Bu mekânlardan biri de Van Kalesi yanında bulunan Horhor Camii.
Her hafta Van’da ve havzada bulunan bir tarihi değeri sosyal medyada konu edinen Vangölü Aktivistleri Derneği bu hafta da Horhor Camii tanıtımını gerçekleştirdi.

NURSİ’NİN TALEBE YETİŞTİRDİĞİ MEKAN

Aktivistler tarafından farklı sosyal medya platformlarında yapılan paylaşımlarda tarihi caminin ünlü alim Bediüzzaman Said-i Nursi adıyla nasıl özdeşleştiğine dikkat çekiliyor. 
Paylaşım metninde, “Horhor Medresesi ve Cami, Urartular döneminde yapılmış olan tarihî Van Kalesinin hemen yanında bulunur. Bediüzzaman Said-i Nursi burada yaklaşık 20 yıl talebe yetiştirmiştir.” ifadesi yer alıyor. 

“98 YIL SONRA RESTORE EDİLDİ”

Caminin tarihçesi ve restorasyonuyla ilgili bilgilerin aktarıldığı paylaşımda, şunlar aktarılıyor:
“*Kitabesi ve vakfiyesi bulunmadığından hangi tarihte ve kim tarafından yaptırıldığı bilinmemektedir. Mimari özelliklerine bakarak XVIII. yüzyıla tarihlendirilmektedir. *Eski Van şehri içerisindeki tarihi 8 camiden biri olan Horhor Camii, 98 yıl sonra restorasyon tamamlanıp kullanıma açılmıştır. *Eski Van şehrinin yerleşim yerinin değişmesi sebebiyle yerleşim alanlarına uzak bir bölgede kalmıştır.”
Haber: M. Selim KURT