Hizmet Belediyeden başarı Başkale’li öğrencilerden

Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Asım Solak, Başkale’de yapılan eğitim çalışmaları ve verilen kurslar ile ilgili olarak Vangölü TV mikrofonlarına özel açıklamalar da bulundu.

VAN 22.02.2022 16:43:53 0
Hizmet Belediyeden başarı Başkale’li öğrencilerden
Tarih: 01.01.0001 00:00

Başkale Belediyesi tarafından öğrencilerin bütün ihtiyaçlarının karşılandığını anlatan Kaymakam Solak şu ifadelerde bulundu: 
“bu süre zarfında belediyemiz bünyesinde üniversiteye hazırlanan gençlerimize yönelik sürekli eğitim merkezini faaliyete geçirdik. Bu merkezlerde yaklaşık 80 öğrenci üniversiteye hazırlık kurslarına devam etmektedir. Burada bütün kaynak kitap, deneme sınavı ve diğer faaliyetleri belediyemiz üstlenmiş durumda. Eğitimler haftanın 5 günü boyunca devam etmektedir. Bunun dışında kültürel gezilerimizde oluyor. Bu merkezde eğitim gören 12 öğrencimizi geçen sene 4 yıllık üniversitelere yerleştirdik ”dedi.
“YOĞUN İLGİDEN DOLAYI ÖĞRENCİLER KURA İLE ALINIYOR”
Okul öncesi eğitime yönelik akademik faaliyetimiz var. Burada 4-6 yaş arası öğrencilerimize eğitim verilmektedir. Okul öncesi eğitim, yabancı dil eğitimi ve değerler eğitimi olmak üzere 3 alanda faaliyet gösteriyor. Bu merkezde ise 40 öğrencimiz var. Yoğun ilgiden dolayı 2. ve 3. merkezide açmayı düşünüyoruz. Yoğun ilgiden ve imkânların kısıtlı olmasından dolayı kura ile öğrenci almak zorunda kalıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığının ve Halk Eğitim Müdürlüğü ile yapılan ortak bir çalışmadır. Milli eğitim kadrosundan öğretmenlerimiz hizmet vermektedir. Kreşin bütün iş ve işlemleri, masrafları yine belediyemiz tarafından karşılanmaktadır. Halk eğitim müdürlüğü ile bu konuda bir protokolümüz var. Bu protokol kapsamında hizmetler sunulmaktadır.
BAŞKALE’Lİ KADINLAR AİLE DESTEK MERKEZİ İLE SOSYALLEŞİYOR
Aile destek merkezinde(ADEM) ise 150 ev hanımı kurs görmektedir. Bu kurslarımız eğitim, dikiş –nakış, yağlı boya, aşçılık, kuaförlüktür. Buradaki amacımız ev hanımlarını toplumsal hayata kazandırmak ve meslek edindirmektir. Bu projemiz ise Belediye ve Sosyal Yardımlaşma Vakfının ortak yürüttüğü bir projedir. Çocukları olan ev hanımlarının rahatça kurslara devam etmeleri için burada yine kreş hizmeti de verilmektedir. Ayrıca çocuklara robotik kodlama kursları da verilmektedir. Bu tür kurslara teşvik sağlamak amacı ile kültürel faaliyetlerimiz devam etmektedir.
Kaynak: Vangölü TV