Hisarcıklıoğlu, VATBO'yu ziyaret etti

Van'da Barış ve Kardeşlik Sofrası olarak duyurulan Van Kahvaltısı Rekor Denemesi için Van'a gelen TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, VATBO'yu ziyaret etti

VAN 1.06.2014 18:22:50 0
Hisarcıklıoğlu, VATBO
Tarih: 01.01.0001 00:00
Rekor için Van’a gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, beraberindeki heyet ve oda-borsa başkanları ile birlikte TOBB’un en genç başkanı olan VATBO Başkanı Selman Toprak’ı ziyaret etti.

VATBO Hizmet Binası’na gelen Hisarcıklıoğlu’nu VATBO Başkanı Selman Toprak, Yönetim Kurulu üyeleri ve Meclis Üyeleri karşıladı.

VATBO Meclis Salonunda misafir oda ve borsa başkanlarının da hazır bulunduğu toplantı samimi bir ortamda gerçekleşti. Burada bir konuşma yapan Hisarcıklıoğlu, kahvaltı rekoru nedeniyle Van halkını ve organizasyon komitesini tebrik etti.

“Van halkı tarihe not düştü”
Hisarcıklıoğlu, Van’ın tarihe bir not düştüğünü belirterek, “Kadim medeniyetlerin uğrak noktası olan güzel Van’da Amerika’nın elinde bulunan kahvaltı rekorunu Van halkı büyük bir coşkuyla kırdı ve 50 binin üzerinde vatandaşın bu heyecanına coşkusuna, sevincine bizler de ortak olduk. Huzur varsa güzellikler devam eder, biz burada hem huzuru hem de güzellikleri yaşadık. VATBO Hizmet binasında yaptığımız bu toplantıyı oldukça anlamlı buluyorum. Aydın’dan tutun Yüksekova’ya kadar borsaların değerli başkan ve yöneticileri hep bir arada. Birliğimizin en genç başkanı bizleri konuk etti, bizler de icabet ettik. Van için atılacak her adımda, Selman Başkanımızın bütün projelerinde yanında olacağımızı ve bu hizmet yolculuğunda hiçbir desteği esirgemeyeceğimizi belirtmek istiyorum. Tekrar Van halkına ve organizasyon heyetine teşekkür ediyor, rekordan dolayı da tebrik ediyorum.” dedi.

“Barış ve huzur ortamında aynı sofrada bir araya geldik”
VATBO Başkanı Selman Toprak ise, kahvaltı rekoru için bütün kent halkının seferberlik içinde büyük gayretlerle çalıştığına dikkat çekerek barış ve huzur ortamında bu etkinliğin gerçekleştiğini söyledi.

Toprak, “Burada Sayın TOBB Başkanım ve misafir borsa-oda başkanlarımın büyük destek ve ilgisi her şeyden önce bize gurur verdi. Vanlılar olarak bu sevincimizi, bu gururu tüm ülkemize armağan ettik. Yeni bir yönetimiz ve üst kurullarımızın, büyüklerimizin, devletimizin de destekleriyle bundan sonra Van için en güzel hizmetleri, projeleri üretmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Toplantı sonrası TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na plaket ve Van kilimi hediye edildi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ise VATBO Yönetimine dağıtılmak üzere beraberinde getirdiği hediyeleri ve “Yunus Emre Şiirleri Antolojisi” setlerini takdim etti.
TOBB Heyetinin VATBO ziyareti hatıra fotoğrafı ile sona erdi. (Hacı Yılmaz - İLKHA)