‘Hıristiyan Siyonistler’in hezeyanları

Hakan Albayrak

VAN 4.08.2018 08:52:41 0
‘Hıristiyan Siyonistler’in hezeyanları
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Karar’ın internet sitesinde “Herkesin aklında aynı soru: Kim bu Evanjelikler?” diye bir haber var.

Haberde “ABD’nin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması kararında ve Türkiye’de halen yargılanmasına devam edilen Amerikalı Evanjelik Papaz Andrew Brunson ile ilgili tırmanan krizde en fazla tartışılan kesim” olan Evanjeliklerin “Hıristiyan Siyonistler” diye de anıldığı belirtiliyor ve bu akımın teolojik arka planına ışık tutuluyor.

“Hıristiyan Siyonistler”in genelde ABD Başkanı Donald Trump’ı desteklediği, fakat bazılarının “günahkâr” diye Trump’tan uzak durduğu kaydedilen habere göre, camianın önde gelen papazlarından Jerry Falwell, katıldığı bir televizyon programında, Trump’ın günahkârlığı ile ilgili iddiaların geçmişe dayandığını söyleyip, Hıristiyan âlemine “Başkanı affedin” diye seslendi.

Jerry Falwell ismini okuyunca şöyle bir durdum.

George W. Bush’un başkanlığı döneminde adından sıkça söz ettirirdi bu Jerry Falwell.

Azılı İslam düşmanlığı ile söz ettirirdi…

***

Mesih’in yeryüzüne dönmesi ve kıyamet savaşının başlaması için (!) Siyonizm’in başarıya ulaşması gerektiğine inanan gözü dönmüş bir fanatikler gürûhundan bahsediyoruz.

Azılı İslam düşmanlığı bu işin olmazsa olmazı.

11 Eylül saldırıları sayesinde ana akım medyada kendilerine genişçe yer bulabilen “Hıristiyan Siyonist” önderler, Başkan Bush’ın ilan ettiği “Haçlı Seferi” günlerinde MSNBC yahut CBS gibi muteber televizyon kanallarına peş peşe çıkarak İslam’a ve Müslümanlara hakaret yarıştırıyorlardı.

Bush başkan olduğunda Beyaz Saray’daki dini ayini yöneten Franklin Graham, 16 Kasım 2001’’de MSNBC’de şöyle konuşmuştu mesela: “İslam’ın tanrısı ile bizim tanrımız aynı değil. O, Hıristiyan veya Yahudi-Hıristiyan itikadındaki tanrının oğlu değil. Başka bir tanrı… Ben İslam’ın çok şeytani bir din olduğunu düşünüyorum.”

Jerry Falwell, 6 Ekim 2002’de CBS’deki meşhur “60 Minutes” programında Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi vesellem) için -hâşâ- “terörist” tabirini kullanmıştı.

Evanjeliklerin kendi televizyon kanalları zaten 7/24 kin ve nefret mesaisindeydi.

Milyonlarca Amerikalıya yön veren televizyon vaizi Benny Hinn, 29 Haziran 2002 tarihli vaazının Filistin’le ilgili bölümünde “Biz Tanrı’nın safındayız. Bu, Yahudilerle Araplar arasında bir savaş değil, Tanrı ile şeytan arasında bir savaş.” dedi.

Hinn’in meslektaşı Jimmy Swaggart, 10 Kasım 2002 tarihli programında, Amerika’daki Müslümanlara “Tek kelime ederseniz gidersiniz!” şeklinde bir ültimatom verilmesi gerektiğini söyledi.

Tam Donald Trump’ın ağzına layık!

***

Vaktiyle Bush’u ‘kutsayan’ bu ekip şimdi tam kadro Donald Trump manyağı.

Trump bu manyaklığı çok önemsiyor ve onların nabzına göre şerbet vermekten hiç geri durmuyor.