Hiçbir programda bu kadar duygulanmamıştık

`İlk kez Kutlu Doğum programının düzenlendiği Karagündüz köyü muhtarı Özer Polater, hiçbir programda bu kadar duygulanmadığını ifade ederek, bu etkinliği her köyün muhtarı talep etmesi gerektiğini söyledi.

VAN 9.04.2013 16:47:20 0
Hiçbir programda bu kadar duygulanmamıştık
Tarih: 01.01.0001 00:00
Geçtiğimiz günlerde Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörlüğü tarafından Karagündüz köyünde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği büyük bir coşkuya sahne olmuştu.

Köylerinde ilk defa böylesi güzel bir etkinlik düzenlendiğini söyleyen köy muhtarı Özer Polater, bu tür etkinliklerin şehri merkezlerinde yapıldığını; ancak nedense kırsal kesimlerin bundan mahrum bırakıldığını söyledi.

Şehir merkezlerinde yapılan Kutlu Doğum etkinliklerine kırsal kesimdeki insanların gidemediğini söyleyen Polater, Peygamber Sevdalıları Platformu`na, köylerinde düzenledikleri Kutlu Doğum etkinliği için teşekkür etti.

Kırsal kesimdeki insanların Peygamber Efendimize (sav) büyük bir iştiyak duyduğunu ifade eden Polater, "Biz bu tür güzel etkinlikleri göremiyorduk. Diğer kurumların yaptığı etkinliklerde sadece sohbet tarzında programlar yapılırdı. Cami içerisinde yapılıyordu. Ama burada kadın erkek, çoluk çocuk herkes meydanda... Belki bir sohbet bir insanın hidayetine vesile olabilir; ama okunan ezgi ve ilahiler, Mevlidi Şerifler de bir insanın hidayetine vesile olabilir. O yüzden bunlar bir bütün halinde yapıldığı zaman çok daha feyizli oluyor" dedi.

Kırsal kesimde oturan diğer muhtarlara ve ileri gelenlerine seslenen Polater, "Diğer köylerden ricamız, bunu mutlaka talep etsinler. Bu öyle bir şey ki; ruhun gıdası… Bunu tattıktan sonra bir daha asla vazgeçemeyeceklerdir. Ben, hiçbir programda bu kadar heyecanlanmamıştım. Hiçbir programda bu kadar duygulanmamıştım. Köylümün de imkânı olmayıp gidemeyenlerin bu coşkuyu tatması da beni duygulandırdı. Diğer muhtar arkadaşlarımın imkanları vardır. Gidip merkezde bu tür etkinliklere katılabilirler; ama köyünde hiç gitmeyen insanlar vardır. Bu gibi etkinlikleri onların ayaklarına getirsinler ki çok daha feyizli etkinliklere vesile olsunlar. Burada komşu köylerden katılan misafirlerimiz de vardı. Bir dahaki sefere kendi muhtarlarına belki: `Biz niye böyle bir etkinlik yapmıyoruz` deyip baskı da yapacaklar" şeklinde konuştu. (Fırat Arslan-İLKHA)