Hewlêrli gazeteciler Van'dan memnun ayrıldı

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının daveti üzerine Van'a gelen Irak Kürdistan'ın başkenti Erbil'den (Hewlêr) gelen gazeteciler Van'dan memnun ayrıldı.

VAN 5.06.2014 16:19:41 0
Hewlêrli gazeteciler Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

2014 Çalışma Programında yer alan ‘Sektörel Bölge Tanıtım’ faaliyeti kapsamında Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının (DAKA) daveti ile Van’a gelen Hewlêrli gazeteciler, 4 günlük program kapsamında program ve gezilere katıldılar. Dünyanın en kalabalık Van kahvaltısının Guinness rekoru kırdığı programa da katılan gazeteciler, kentin tarihi ve turistik yerlerini de gezdi.

 

Van’ın tarihi ve coğrafi güzelliklerini görüntüleyen Kürdistanlı gazeteciler; ziyaret ettikleri Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (VANTSO) Başkanı Necdet Takva ve Daka Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci, işadamları ve turizmcilerle röportajlar da gerçekleştirdiler.

 

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından daha önce hazırlanan ‘Van Güzel’ tanıtım CD’si ve materyallerinde verildiği Hewlêrli gazeteciler 4 günlük yoğun programın ardından konakladıkları otelden Daka Uzmanları tarafından ülkelerine uğurlandı. 

 

Kürdistanlı gazeteciler, ülkelerine dönmeden önce 4 günlük Van programı ile duygu ve düşüncelerini paylaştı. İlk kez geldikleri Van’da kendilerine gösterilen sıcak ilgi ve kentin güzelliklerinden duydukları memnuniyeti dile getiren gazeteciler, bu tür organizasyonların sık yapılması tavsiyesinde bulundular.













 

Yaz aylarında 40 derecenin üzerindeki kavurucu sıcaklıktan serin bölgelere tatil için giden Kürdistanlı vatandaşların iyi bir tanıtım yapılması halinde ilk tercihlerinin Van olacağını dile getirdiler. Bölgedeki sınır kapılarının biran önce açılması Van-Çatak-Habur karayolunun bitirilerek, Erbil-Van arasındaki uçak seferlerinin başlamasının iki ülke arasındaki gidiş gelişlere önemli katkısı olacağı vurgulandı. Van programına Erbil’de yayın yapan Rudav TV başta olmak üzere Geli Kürdistan TV, Payam TV, gibi önemli yayın kuruluşların temsilcileri katıldı.