Herkes Vanspor ile ilgili bir şeyler söylüyor, peki ya rakamlar?

TFF 3. Lig 2. Grup'ta ilk devre tamamlandı. Lige şampiyonluk parolası ile başlayan ve hedefini büyük koyan Van Büyükşehir Belediyespor, ligin ilk devresini istenilen noktada tamamlayamadı. Özellikle kendi sahasında kötü bir performans sergil

VAN 20.12.2017 10:05:56 0
Herkes Vanspor ile ilgili bir şeyler söylüyor, peki ya rakamlar?
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

İlk devre sonunda Van Büyükşehir Belediyespor'un istatistiki rakamları iç açıcı olmadı.
Grupta, ilk devre sonunda Van Büyükşehir Belediyespor kendi sahasında oynadığı 8 maçtan 1'i hükmen olmak üzere toplam 3 galibiyet elde ederken, 3'de mağlubiyet yaşadı. İç sahada Van Büyükşehir Belediyespor 2 müsabakadan da beraberlikle ayrıldı.
Van Büyükşehir Belediyespor'un dış saha karnesi, iç sahaya göre daha iyi oldu. İlk devrede deplasmanda 9 müsabakaya çıkan Van Büyükşehir Belediyespor, bu maçlardan 4'ünü galibiyetle tamamlarken, 4'ünden de mağlubiyetle ayrılan taraf oldu. Van Büyükşehir Belediyespor deplasmanda 1 maçtan da beraberlikle ayrıldı.
Kendi sahasında oynadığı maçlarda toplam 11 puan (3 puan hükmen) toplayabilen Van Büyükşehir Belediyespor, deplasman maçlarında da 13 puan toplayarak ilk devre sonunda toplam 24 puana ulaşabildi.
İlk devrede toplam 17 maça çıkan Van Büyükşehir Belediyespor, bu maçların 7'sinden galibiyet, 7'sinden mağlubiyet ve 3'ünden de beraberlikle ayrıldı.
Kendi sahasında oynadığı müsabakalarda 12 gol kaydeden (3 gol hükmen galip sayıldığı maçtan) Van Büyükşehir Belediyespor, buna karşılık kendi sahasındaki maçlarda 12 kez de rakip takımların filelerini havalandırdı. Deplasmandaki 9 maçta rakiplerine 13 gol atmayı başaran Van Büyükşehir Belediyespor, attığı kadar golü de kalesinde gördü. İç ve dış sahada toplam 25 gol kaydeden Van Büyükşehir Belediyespor, 25 gole de engel olamadı. Van Büyükşehir Belediyespor attığı kadar gole  engel olamayınca ilk devreyi sıfır (0) averajla tamamlamış oldu.  
İlk devre maçlarında Van Büyükşehir Belediyespor en farklı galibiyetini 15. hafta maçında deplasmanda karşılaştığı Turgutluspor'u 4 – 0 mağlup ederek elde etti. Van Büyükşehir Belediyespor en farklı mağlubiyeti de bu maçtan 1 hafta sonra kendi sahasında konuk ettiği Pazarspor karşısında 4 – 0'lık yenilgi ile aldı.
İlk devrede Van Büyükşehir Belediyespor'un zirveye en yakın olduğu hafta 7. hafta maçları sonrası oldu. 7. hafta sonunda Van Büyükşehir Belediyespor 13 puanla 3. sırada yer alırken, 1. ve 2. sıradaki takımlar da 15'er puanla Turgutluspor ve Pazarspor oldu.
Van Büyükşehir Belediyespor'un zirveye en uzak olduğu hafta ise 1. hafta maçları sonrası oldu. Sahasında mağlup olan Van Büyükşehir Belediyespor, ilk hafta puan durumuna göre 15. sırada yer aldı.
Forvet hattında sıkıntı yaşamasına rağmen ilk devre sonunda Van Büyükşehir Belediyespor, grubunda en çok gol atan 3. takım oldu. 27 gol kaydeden Yeni Orduspor Kulübü ve 26 gol kaydeden 1461 Trabzon'dan sonra 25 gollü Van Büyükşehir Belediyespor, en çok gol atan 3. takım oldu. Ancak Van Büyükşehir Belediyespor'da en çok golü kaydeden isim forvet değil, defans oyuncusu oldu.
İlk devre sonunda Van Büyükşehir Belediyespor'da en fazla golü kaydeden isim 5 golle Fahrettin Bıyıklı oldu. Fahrettin Bıyıklı'yı 3'er golle Temel Taşkın ve Ali Kuleli takip etti. Mehmet Fuat Gölbaşı, Mutlu İlengöz ve Ömer Çetinbaş'ın da 2'şer gol kaydetttiği Van Büyükşehir Belediyespor'da, Aykut Emre Yakut, Sergen Yılmaz, Melik Yeğin, Emrah Tacir ve Haydar Deniz de 1'er kez rakip fileleri havalandırmayı başardı.
17 haftalık periyotta Van Büyükşehir Belediyespor'da futbolcular toplamda 51 kez de sarı kartla cezalandırıldı.
Takımda en çok sarı kart gören oyuncu Kaptan Zafer Özden oldu. Zafer Özden toplam 7 sarı kart görürken, Fahrettin Bıyıklı 6, Mutlu İlengöz ve Emrah Tacir 5, Aykut Emre Yakut, Haydar Deniz ve Onur Bektaş 4'er kez sarı kartla cezalandırıldı. Menmet Fuat Gölbaşı'nın toplam 3 sarı kart gördüğü ilk devrede, Emre Toptan, Ömer Çetinbaş ve Temel Taşkın 2'şer kez, Onur Bilgin, Sergen Yılmaz, Tahir Kurtuluş, Hıfsullah İsmail Erdoğan, Volkan Pala ve Melik Yeğin de 1'er kez sarı kart gören futbolcular oldu.
Van Büyükşehir Belediyespor'un başında Teknik Sorumlu olarak ilk 8 hafta Erdoğan Yılmaz görev alırken, geri kalan haftalarda da takımın başında Nevzat Şipal bulundu.

Özel Haber: Umut TARHAN

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi