Herkes rahat olsun

Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, yarın başlayacak olan Turizm haftası nedeniyle gazetemize yaptığı açıklamada, Van'ın 2 yıl önce yaşadığı depreme rağmen kısa sürede toparlandığını ve şu anda Türkiye'nin en güv

VAN 13.04.2013 12:32:44 0
Herkes rahat olsun
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, yarın başlayacak olan Turizm haftası nedeniyle gazetemize yaptığı açıklamada, Van´ın 2 yıl önce yaşadığı depreme rağmen kısa sürede toparlandığını ve şu anda Türkiye´nin en güvenli ili olduğunu belirterek, "Van´a gelecek olan insanlar bu anlamda rahat olsun. Turizm açısından çok güzel bir sezon bizi bekliyor" dedi.
Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 14 ve 22 Nisan tarihleri arasında düzenlecek Turizm haftasında yapacağı etkinlik programını açıkladı. Bu yılki etkinliklerde Van´da TOKİ´lere yerleştirilen vatandaşların çeşitli gezi ve etkinliklere götürülürek kaynaşmaları amaçlanıyor. 

"VAN TÜRKİYE´NİN
EN GÜVENLİ İLİDİR´

Turizm Haftası ve yeni sezona ilişkin görüşlerini açıklayan Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, turizm sezonu öncesi Vandaki otellerin ve acentaların hazırlıklarını tamamladığını ve acentelerin kafilelerle ilgili gerekli bağlantılar yaptığını belirterek, "Bu yıl turizm sezonundan oldukça umutluyuz. Çok güzel bir sezon geçireceğiz. Van, depremi atlattı. Bu konuda herkes rahat olsun. Türkiye bir deprem bölgesi. Van’ında 35-40 yılda bir depremler yaşadığını düşünürsek Van şu anda Türkiye´nin en güvenli şehridir. Bu yüzden gelecek insanlarımız bu anlamda rahat olsun." dedi.

"TOKİ´LERE YERLEŞTİRİLMİŞ VATANDAŞLARIMIZIN
KAYNAŞMASINI SAĞLAYACAĞIZ"

Bu yılki Turizm Haftasını Akdamar Adasında açacaklarını söyleyen Aktuğ, "Tüm Vanlıları bu açılışa bekliyoruz. Farklı yöresel yemeklerimiz olacak. Ahtamara adına Van Gölü´ne karanfil bırakacağız. TOKİ´lere yerleştirilmiş olan vatandaşlarımızı bir araya getirip kaynaştıracağız. Hala Van´da yaşayıp Akdamar Adasını görmemiş insanlarımız var. Dostluk ve kaynaşma adına bir arada olacağız. Yemek yarışması ve çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz." diye konuştu.
Haber: Oktay CANDEMİR