Her şeyimiz yanıp kül oldu.VİDEO HABER

Erciş'te bir çok esnaf, işyerlerinin yakıldığını ve her şeylerinin kül olduğunu söyledi.

VAN 9.10.2014 21:33:04 0
Her şeyimiz yanıp kül oldu.VİDEO HABER
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van’ın Erciş ilçesinde Kobani’yi bahane ederek ortalığı adeta yakıp yıkan ve şehri adeta talan ederek halkı mağdur eden olay çıkaran gruplar Ziraat bankası, Halk bankası, İş Bankası ile 50’ye yakın işyerini yakıp, yıkıp yağmaladı. 

İşyerleri tamamen yakılan esnaflardan Kemal Sancak yaşananlara tepki göstererek, 7 nüfusa baktığını, ve tek gelir kaynaklarının bu işyerleri olduğunu söyledi. 

Sancak, “İsrail bile Filistin’e bunu yapmaz. Hangi akıl sahibi insan bunu kabul edebilir? Her şeyimiz yanıp kül oldu. Hiçbir şeyimiz kalmadı. Allah bunu kabul eder mi? Benim inancım ve İslami kişiliğimden dolayı bunu bana yaptılar. İnsan olan bunu kabul edemez. Allah bunu yapanlardan bunun hesabını sorsun. Böyle bir zulüm olabilir mi?” diyerek tepkisini dile getirdi. 

Pkk/ Hdp’li lerin saldırılarının hedefinde  her zaman için mütedeyyin insanlar olduğuna dikkat çeken Sancak, “Biz bu ülkede ne yapalım bilmiyorum ki? Kendimizi yakalım mı? Yaşamayalım mı?” diyerek sitem etti. 

Erciş esnafı, yakılan işyerlerinden halen yükselen dumanların başında çaresiz bir durumda beklediğini belirterek, yetkililerden kendilerinin bu sıkıntılarını görmelerini istedi. (Cüneyt Hasar –İLKHA)