Hentbolcular Türkiye dördüncüsü…

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve Türkiye Hentbol Federasyonu tarafından düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi Final Müsabakalarına Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinden katılan tek il olan Vanlı Hentbolcular Türkiye d

VAN 28.04.2015 16:20:06 0
Hentbolcular Türkiye dördüncüsü…
Tarih: 01.01.0001 00:00
         Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ve Türkiye Hentbol Federasyonu tarafından sporun tabana yaygınlaştırılması ve daha fazla müsabakaların yapılması için oluşturulan “Anadolu Yıldızlar Ligi” Grup Yarışmaları, Çeyrek Final Yarışmaları ve Yarı Final Yarışmalarında bütün rakiplerini eleyerek Doğu ve Güneydoğu illerinden tek il olarak, Denizli’de yapılan Anadolu Yıldızlar Ligi Hentbol Türkiye Finali Müsabakalarına katılan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Hentbol Takımı sporcuları buradan da büyük başarılar elde etti.
         Vanlı Hentbolcular en son katıldıkları Analig Hentbol Yarı Final Müsabakalarında rakipleri olan Gaziantep, Bingöl ve Mardin illerini yenerek gruptan çıkmayı başaran taraf oldu. Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinden tek il olarak Analig Hentbol Türkiye Finali Müsabakalarına katılmayı kazanan Vanlı sporcular rakipleri Bursa ve Ordu illerini mağlup ederek Türkiye Dördüncüsü oldular.
         Anadolu Yıldızlar Ligi sonuçları sonrası değerlendirmede bulunan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü Hentbol Antrenörü Müslüm Karaboğa, sporcuların aldıkları sonuçlardan oldukça memnun olduklarını söyledi.
Karaboğa, “Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinden tek il olarak katıldığımız ve son  12 takım arasına girme başarısı gösteren takımımız Türkiye Dördüncüsü oldu. Buradan Analig müsabakalarında başarı gösteren, gösteremeyen il dışında Van’ı en iyi şekilde temsil eden bütün sporcularımızı kutluyorum. Desteklerinden dolayı kendim ve sporcularım adına il müdürümüz Nevzat İnanç’a çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.Bölge Gazetesi Haber Merkezi