HEDİYELİK EŞYA SATAN DÜKKANLAR DOLDU

24 Kasım Öğretmenler günü için hediye alan öğrenci ve velileri Van esnafının yüzünü güldürdü. Türkiye’de büyük bir ilgi gören 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle hediye alma telaşına düşen öğrenci ve velileri hediyelik eş

VAN 24.11.2015 16:57:12 0
HEDİYELİK EŞYA SATAN DÜKKANLAR DOLDU
Tarih: 01.01.0001 00:00
24 Kasım Öğretmenler Günü için öğrenciler, velileri ile birlikte esnaf esnaf dolaşarak öğretmenleri için hediye beğenirken, esnaflarda satış yapmanın mutluluğunu yaşıyor. Öğretmenlerin özel gününde hediyelik eşya alan öğrencilerin çoğu ise ilk ve ortaokul öğrencisi olduğu ifade edildi.

“SATIŞLAR BİZİ MEMNUN ETTİ”
Öğretmenleri memnun edecek hediyelik ürünleri getirdiklerini belirten Abdulkerim Sönmez isimli satıcı, Öğretmenler gününe son bir hafta kala işlerinin hareketlendiğini söyledi.
Sönmez, “Öğretmenler gününe bir hafta kala hazırlıklarımızı yapmıştık. Özellikle bizde öğretmenleri memnun edecek hediyeler seçip getirdik.  Satışlarımız bir hafta öncesinde başladı. Öğretmenler gününe özel olarak getirdiğimiz çoğu hediye hafta sonu tükendi. Öğrenciler genellikle hafta sonu velileriyle gelip hediyelerini seçti. Hafta içi ise yalnız veliler öğrencilerinin hediyelerini seçmek için geldi. Bu yıl satışlarımız geçen yıla oranla düştü, fakat bu yıl içinde hediye almaya gelen veliler burada diğer ihtiyaçlarını da karşılayarak işlerimizi yoğunlaştırmış oldu.  Bundan dolayı iş yerimizde son bir haftadır hareketlilik başladı. Özellikle ilk ve ortaokul öğrencileri, öğretmenlerine hediye alıyor. Lise öğrencilerinden ise yalnız kız öğrenciler hediye alıyor. Kız öğrenciler, öğretmenlerinin bu özel gününde almış oldukları hediyeleri ise titizlikle inceliyor. Bundan dolayı  geçen yıl kadar olmasa da bu yıl yapmış olduğumuz satışlar bizi oldukça memnun etti.” diye konuştu.


“HEDİYE ALAN ÖĞRENCİLERİN ÇOĞU İLKOKUL ÖĞRENCİLERİDİR”

Öğretmenler gününe özel hediye alan öğrencilerin çoğunun ilkokul öğrencisi olduğunu ifade eden Yusuf Milder isimli satıcı ise “Öğretmenler gününe özel, çok sayıda hediyelik eşya getirdik. Müşterilerimizin çoğu hediyelerini almak için son günü beklemeden daha öncesinden hediyelerini aldılar. Bu yıl satışlarımız geçen yıla göre düştü. Geçen yıl getirmiş olduğumuzun hediyelik ürünlerin çoğunu son güne kadar satmıştık, ama şimdi yalnızca yüzde 30’unu satabildik. Öğretmenlerine hediye alan öğrencilerin çoğu ilkokul öğrencileridir. Lise öğrencileri geçmiş yıllara göre pek hediye almamaktadırlar.” şeklinde ifade etti.
 

Yılmaz Sönmez/Van Olay