Hedef ligde kalmak mı?

Salih Deniz yazdı....

VAN 6.08.2015 11:14:00 0
 Hedef ligde kalmak mı?
Tarih: 01.01.0001 00:00
Birkaç gündür, yerel basında, Bir yandan, kimse şampiyonluk beklemesin, bir yandan da, hedefimiz ligde kalmak, demeçleri yer alıyor. İstesek de istemesek de üzülüyoruz. Allah aşkına bu taraftara bu ille bu yapılır mı? Bu ilin hedefi her zaman büyük olmuştur.
Elinizdeki kadro nasıl olursa olsun yinede büyük düşünmek, rakiplere korku vermek daha güzel olmaz mı? Unutmayalım, Van her zaman büyük düşünür ve her zaman şampiyonluğa oynar. İstesek de istemesek de, takım ilk maçına çıktığın da, taraftarlar şampiyon diye tezahüratlar yapacak. O zaman biz de bir pankart açalım aman şampiyon demeyin hedefimiz ligde kalmak mı diyelim?
 Bu takımın başın da bulunan teknik kadroya şunu söylemek isterim. Bizde olduğu gibi her takımda da maddi sıkıntılar mutlaka mevcuttur. Çok parayla herkes çok iş yapar. Başarılı olur. Önemli olan az parayla çok iş yapmak ve başarılı olmaktır. Geçen sezon 30 hafta boyunca gösterilmeyen başarıyı bu sezon, bu şartlar da gösterin, bizde helal olsun diyelim. Bizde verilen demeçler grubumuzdaki hiçbir takım da verilmiyor. Verilen demeçlerle takımımızı küçültmeyelim. Bizdeki vefakar ve cefakar taraftarlar o içten destekleriyle çok maçlar kazandığına hepimiz şahidiz. Bu taraftar hiçbir yere gitmemiştir. 23 Ağustos'u iple çekiyor. Yeter ki teknik kadro ve takım gereğini yerine getirsin.
Van Büyükşehir Belediyespor bu ilin tek profesyonel takımı ve bu ilin futbolunun ayakta tutulması açısından tek kapıdır. Bu kapı kapanırsa inanın ilin futbolu tamamıyla biter. Yıllarca bugün ki adıyla süper ligde, 1. Lig de, Spor Toto 2. Ve 3. Ligde oynamış, futbol potansiyeli yüksek olan ilimiz, 2. Ligi bile hak etmezken, bu sezon şampiyonluk yok, Hedef lig de kalmak deniliyorsa vay halimize derim. Grubun geneline baktığımızda en ağır takımlardan biriyiz. Lütfen böyle demeçler vererek, Yeni bir sezona başlarken, futbol şevkimizi hevesimizi ve umutlarımızı kırmayın.
Mademki şampiyonluk yok. Mademki hedef ligde kalmak. O zaman teknik kadro ve futbolcu transferleri niye yapıldı? Bu memlekete bu takımı bu ilin gençleriyle ligde bırakacak, belki de geleceği kurtaracak hocalar inanın mevcut. En azından bu memleketin hocaları, bu memleketin cevherlerini daha iyi bilir. Bu ilde bu ilin gençleriyle bu takımı ligde tutacak hocalarımız ve futbolcularımız mevcuttur. Eğer hedef sadece ligde kalmaksa o zaman gönderin teknik kadroyu boşuna da transfer yapmayın. Zaten takım da Van'lı futbolcu çok. Gençleri de dâhil adin. Murat Yıldırım, Baran Basut, İbrahim Çavuşoğlu ve Can Polat boşta. Bunları da takıma ilave eden. Bu kardeşlerimiz canla başla oynar ve gençlerin daha iyi mücadele etmelerine hem etkileri hem de destekleri büyük olur.
Ligin başlamasına kısa bir süre kaldı. Takımımız çokta zorlu bir grup da yer almıyor. Başarılı olmak inanın zor değil. Yeter ki maddi sıkıntı var diye karamsarlıkla değil, sıkıntı yokmuş gibi hareket edip, ona göre adımlar atalım. Gerisi kendiliğinden gelir. Biliyoruz maddi sıkıntı var. Destek yok. Ne yapalım. Bu bizim kaderimiz. Yinede kaderimizi iyi yaşayalım.