'Hedef 15 bin öğrenciye ulaşmak'

Vangölü Aktivistleri Derneği tarafından ‘Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı’ kapsamında okullarda başlatılan eğitimler ikinci dönemle devam ediyor. Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Dr. Erdoğan Özel, Bitli

VAN 17.02.2022 10:52:39 0
'Hedef 15 bin öğrenciye ulaşmak'
Tarih: 01.01.0001 00:00

Vangölü Aktivistleri Derneği tarafından ‘Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı’ kapsamında 2021 yılı Aralık ayında Bitlis’teki okullarda başlatılan farkındalık eğitimlerine sömestr tatili ardından ikinci dönemle devam ediliyor.

"İLK DÖNEMDE BİN ÖĞRENCİYE ULAŞILDI"

Dernek tarafından Bitlis’te Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bitlis Eğitim Tanıtım Vakfı (BETAV) desteğiyle okullarda gerçekleştirilen eğitimlere ilişkin bilgi veren Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Dr. Erdoğan Özel, birinci dönemde 1000 öğrenciye ulaştıklarını söyledi.
İkinci dönemde bu sayıyı daha da artırmayı hedeflediklerini belirten Özel, “Bitlis ilinde bulunan okullarda eğitimlerimize devam ediyoruz. Birinci dönemde 1000 öğrenciye ulaştık, ikinci dönem hedefimiz 5000 öğrenciye ulaşmak.” dedi.

VAN’DA DA EĞİTİMLER BAŞLATILACAK

İkinci dönem eğitimlerine Van’daki okulların da ekleneceğini ve bu doğrultuda protokol çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Özel, “Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı’nın bir paydaşı olarak Van Gölü farkındalığı ve toplumun bilinçlendirilmesi çalışmalarımızdan biri olan eğitim yanında birçok festival ve bilinci arttırıcı etkinlikler düzenleyeceğiz. Yine ikinci dönemde Van'da da öğrencilerimize eğitim vermek için Van il Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol süreci devam etmektedir.” diye konuştu.

HEDEF 15 BİN ÖĞRENCİ 

İkinci dönem eğitim faaliyetleri ile Bitlis ve Van’da yüksek düzeyde bir öğrenci kitlesine ulaşmayı hedeflediklerini aktaran Özel, şunları söyledi:
“Hem Van hem Bitlis'te bahar döneminde 15 bin gencimize ulaşmayı hedefliyoruz. Eylem planı ile ilgili farklı çalışmalarımız da devam ediyor, yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacağız. Her zamanki dileğimiz Van Gölü Kirlenmesin Mavi Kalsın!”

KURUM ZİYARETLERİ

Dernek yöneticileri bir yandan da kurum ziyaretleri gerçekleştiriyor.
Özel, ziyaretlere ilişkin de şu bilgileri aktardı:
“Vangölü Aktivistleri Derneği olarak Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı'nı iş dünyası, kurumları ve STK temsilcilerini ziyaret ederek süreç hakkında bilgilendirmelerde bulunuyoruz. Son olarak Bitlis Girişimci İşadamları Derneği (BİGİAD) ile bir araya geldik. BİGİAD Başkanı Sayın Kemal İnan, Başkan Yardımcısı Sayın Cesim Karadağ, Yönetim kurulu üyeleri Sayın Münir Aydemir ve Sayın Mekin Kaya ile bir araya gelerek, üzerinde ‘Van Gölü Kirlenmesin Mavi Kalsın’ yazılı tişörtümüzü hediye ettik. İlgi ve desteklerinden dolayı BİGİAD yönetimine teşekkür ederiz. Kurum ziyaretlerimiz sürecek.”

BİTLİS’TE İKİ OKULDA EĞİTİM VERİLDİ

Bu arada yürütülen eğitim programı çerçevesinde Vangölü Aktivistleri Derneği üyesi çevre uzmanları önceki gün Adilcevaz İbrahim Karaoğlanaoğlu Ortaokulu ile Ahlat Yunus Ensari Ortaokulu öğrencileri ile buluştu.
Uzmanlar, Van Gölü kirliliği ile havzada bulunan ve korunması gereken tarihi ve doğal değerlere dair bilgiler paylaştı.
Özel Haber: Adil HARMANCI