HDP'nin Suruç yası sürüyor

Halkın Demokratik Partisi (HDP) Van İl Başkanlığı, Suruç'taki canlı bomba olayında hayatını kaybedenlerin ardından parti binasına astığı siyah bir bezi aradan geçen yaklaşık bir aylık zaman dilimine rağmen henüz indirmiş değil.

VAN 17.08.2015 11:04:20 0
HDP
Tarih: 01.01.0001 00:00
20 Temmuz 2015 tarihinde Urfa'nın Suruç ilçesindeki bir kültür merkezi önünde meydana gelen patlamada 32 kişinin hayatını kaybetmiş, sonraki süreçte yaralılardan iki kişi daha hayatını kaybetmişti. Söz konusu patlamada, 100'ün üzerinde vatandaş yaralanmıştı.
Suruç katliamı ülkenin birçok şehrinde olduğu gibi Van'da da kınanmıştı. Kentteki araçların çoğu ve işyerleri birkaç günlüğüne siyah bezlerle yas tutmuştu. Yine Van'daki Suruç yası, çeşitli sendikaların özverisiyle devam etmişti.
HDP olayın meydana geldiği gün dâhil, üç günü yas ilan etmişti. HDP binasına siyah bez asılmış ve söz konusu yas tutulmuştu. Aradan geçen yaklaşık bir aylık zaman dilimine rağmen henüz siyah bez indirilmiş değil. Oysa Suruç saldırısının ardından çok sayıda asker ve polis şehit olurken, yine çatışmalı ortamda birçok kişi hayatını kaybetti.

Bölge: Fehmi Tekdur