HDP’nin organize ettiği Mülteci ve Toplumsal Kabul paneli Van’da düzenlendi

Panelin açılış konuşmasını HDP Van İl Eş Başkanı Fikret Doğan yaptı. Doğan, Van'ın son yıllarda çok fazla göç aldığını söyledi.

VAN 15.07.2021 12:04:58 0
HDP’nin organize ettiği Mülteci ve Toplumsal Kabul paneli Van’da düzenlendi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kentte mülteci meselesine dair çok acı olayların yaşandığını bildiren Doğan, parti olarak bundan sonraki zamanlarda göç sorunuyla alakalı çok daha önemli çalışmalar yapacaklarının altını çizdi.

“MÜLTECİLER, GÜVENLİKSİZ ŞARTLARDA BİR BİLİNMEZE DOĞRU YOLCULUĞA ÇIKIYORLAR.”

Genel değerlendirmede bulunan Gülsüm Ağaoğlu, Van Gölü’nün mülteci giriş ve çıkışları için stratejik önem taşıdığını belirtti.

Ağaoğlu,  Van gölü üzerinde insan kaçakçılığının yapıldığına dikkat çekerek;  “Mülteci sayılarının kapasitesinin, son derece üzerinde olan gemilerde ve teknelerde, güvenliksiz şartlarda bir bilinmeze doğru yolculuğa çıkıyorlar.” Dedi. 

GÖÇ DÜNYA ÜZERİNDE BİTMEYEN BİR HAREKET

HDP MYK Üyesi Göç ve Mülteci Komisyonu Eş Sözcüsü Veli Saçılık ise, göçün dünya üzerinde bitmeyen bir hareket olduğunu ifade etti. 

Geçmişten bu güne kadar göçün var olduğunu anlatan Saçılık, “Savaş, siyaset ve ekolojinin alt üst olması gibi nedenlerle göçler gerçekleşiyor. Türkiye, geçmişte İran ve birçok ülkeden mülteciler alırken bugün ise kitlesel göç alıyor.” İfadelerini kullandı.

Elite World Otel’de düzenlenen panele İnsan Hakları Derneği Eş Genel Başkanı Eren Keskin,HDP'li Eski Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Mustafa Avcı, Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, HDP Göçmen ve Mülteciler Komisyonu Eş Sözcüleri Gülsüm Ağaoğlu ve Veli Saçılık konuşmacı olarak katıldı.

Mülteci ve göç sorununun bütün yönleriyle ele alındığı panele katılım sayısı ise beklenenin altındaydı.

Van Gölü TV