HDP'li Dilekçi: Çatışmasızlık hali sağlanmalı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Başkanı Veysi Dilekçi, ülkeden yaşanan sıkıntıların çözümü için çatışmasızlık çağrısında bulunarak, 'Buradan bir kez daha acil çağrı yapıyoruz. Karşılıklı çatışmasızlık hali sağ

VAN 9.09.2015 19:36:44 0
HDP
Tarih: 01.01.0001 00:00
Ülkenin hızla bir felakete sürüklendiğini anlatan Dilekçi, "Her gün, her saat, hangi üniformayı taşırsa taşısın gençlerimiz, siviller ve çocuklarımız bu topraklarımızın değerleri, canları, bu ülkenin geleceği ölüyor. Dağlıca, Cizre, Iğdır ve Sur'da yitirdiğimiz tüm canlara Allah'tan rahmet, ailelerine ve halklarımıza başsağlığı, yakınlarına sabırlar diliyoruz. Bu acıyı, daha büyük felaketlere sürüklenmeden durdurmalıyız. Hala '400 vekil alınsaydı böyle olmazdı' sözlerini sarf edebilen bir yaklaşımla; Cizre'yi ablukaya alan, vekillerimize ateş açan bir anlayışla bu ülkenin yönetilmesi ve şu anda gittikçe derinleşen sorunların çözülmesi mümkün değildir" dedi.
 
"ÜLKEYE BARIŞI ARMAĞAN ETMEK İÇİN ÇABALADIK"
HDP olarak ülkeye tarihin en büyük barışlarından birini armağan etmek için büyük  bir çaba gösterdiklerini anlatan Veysi Dilekçi, 7 Haziran seçimlerinde HDP'ye  karşı ağır bir yenilgi alan AKP hükümeti Suruç katliamı ile başlattığı savaşı Cizre, Silvan, Silopi, Gewer ve Varto katliamları ile sürdürürken bir yandan da Türkiye'nin birçok yerinde partimize yönelik linç saldırılarını organize ediyor. Sadece son iki gün içinde başta Ankara'da bulunan DBP ve HDP genel merkez binalarımız olmak üzere 200'e yakın HDP binası yakılmış, onlarca Kürt yaşadıkları yerlerde faşist linçlere maruz kalmış,  bölgede faaliyet yürüten  yolcu otobüsleri taşlanmıştır.  Cizre ilçesinde 13 yaşında ki Cemile Çağırga adlı çocuk yaşamını yitirirken, sokağa çıkma yasağı nedeniyle  cenazesi 1 gece evdeki buzlukta bekletildi. Linç saldırıları öyle bir noktaya vardı ki… Telefonda Kürtçe konuştuğu için insanlarımız sokak ortasında katlediliyor. Bütün bunlar hükümetin ve onun polisinin gözünün önünde gerçekleşiyor.  Bu saldırılar karşısında partimiz ve halkımız sağduyu ile hareket ederken hükümet yetkilileri ile onun Valileri, Kaymakamları ise saldırgan grupların yaptıkları için 'Duygusal tepki bir şey diyemeyiz' şeklinde açıklamalarda bulunarak yeni saldırılara adeta davetiye çıkarıyor. Partimize ve halkımıza yönelik bu saldırıları bir kez daha lanetliyoruz. Buradan bir kez daha acil çağrı yapıyoruz. Karşılıklı çatışmasızlık hali sağlanmalı, operasyonlar durdurulmalı, diyalog ve müzakere ile sorunların çözümü doğrultusunda adımlar atılmalıdır. Konuşarak, müzakere ederek çözemeyeceğimiz hiçbir konumuz yoktur" ifadelerini kullandı.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi