HDP'den Soğanda'ya cevap geldi “Açıklamalar, halkın iradesini yok sayma çabasıdır“

AK Parti İpekyolu Danışma Meclisi Toplantısına katılan ve burada yaptığı açıklama ile DBP'li belediyeler ile HDP'yi ağır sözlerle eleştiren AK Parti Van İl Başkanı Av. Zahir Soğanda'ya HDP Van İl Başkanlığı'ndan cevap geldi. HDP ta

VAN 26.12.2015 10:26:19 0
HDP
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Partisinin İpekyolu Danışma Meclisi Toplantısında konuşan ve DBP'li belediyeler ile HDP'yi eleştiren AK Parti Van İl Başkanı Av. Zahir Soğanda'ya HDP Van İl Eş Başkanlığı'ndan cevap geldi. HDP İl Eş Başkanları M.Veysi Dilekçi ve Av. Derya Hayva imzasıyla yapılan açıklamada; "Uzun yıllardır halkların barışı ve özgürlüğü için mücadele eden partimiz, yine son dönemlerde uyguladığı savaş politikalarıyla gerçek yüzünü bir kez daha gösteren AKP hükümetinin ciddi saldırıları altındadır. Parti çalışanlarımıza ve yurtsever halkımıza yönelik imha politikalarını sürdüren, halkımızı zindanlara dolduran ve aylardır Kürdistan kentlerini tanklarla, toplarla döven AKP hükümeti partimize yönelik kara propaganda çalışmalarını da sürdürmektedir. 7 Haziran ve 1 Kasım Genel seçimlerinde partimiz karşısında Van’'da ağır bir hezimete uğrayan AKP Van İl Başkanı Zahir Soğanda ve İl Yönetimi bu başarısızlık karşısında istifa etmek yerine partimize ve DBP’li Belediyelerimize yönelik, 3 yıl sonra ki yerel seçimler nedeniyle şimdiden çirkin bir iftira kampanyası başlatmıştır. Soğanda, son olarak katıldığı AKP İpekyolu Danışma Meclisi Toplantısında yaptığı konuşmada Van halkına hizmet etmek dışında hiçbir gayesi bulunmayan ve yıllardır halkımıza önemli hizmetlerde bulunmuş olan Büyükşehir Belediyemize yönelik oldukça düzeysiz bir üslupla saldırmış, belediyelerimizi ve partimizi yakıp yıkmakla, hendek kazmakla suçlamıştır. Soğanda, mensubu bulunduğu partinin yönetiminde bulunan Tuşba ilçesinde ki çamur deryası sokakları görmezden gelerek gerçekleri örtbas etmeye çalışıyor. Soğanda bu konuşmalarıyla çok açık bir biçimde partimizi ve belediyelerimizi AKP’'nin güdümünde olan polise ve yargıya hedef gösteriyor." denildi.

"AÇIKLAMALAR BARIŞA HİZMET ETMİYOR"
Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı; "AKP’li İl Başkanı, yıllardır AKP hükümetinin Rusya ile geliştirdiği ticari, siyasi, ve askeri işbirliğine rağmen Eş Genel Başkanımız Sayın Selahattin Demirtaş’ın Rusya gezisini eleştirerek, ‘'bunlar Türkiye ile sorun yaşayan ve düşman eden herkese koşuyorlar'’ gibi sözlerle aklınca partimizi karalamaya çalışıyor. Hele hele, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda suçüstü yakalanmış ve bu anlamda ‘hırsızlığı tescillenmiş’ olarak tarihe geçen AKP'’nin il başkanının DBP’li Belediyelerimize yönelik ‘'Bu kadar parayı ne yapıyorlar?'’ şeklinde ki ithamı ise akla ziyandır. Soğanda, HDP ve DBP’ yi yakıp yıkmakla eleştiriyor. Aylardır Kürt kentlerini tanklar ve top atışlarıyla harabeye çeviren, hamile kadınları sokakta infaz eden, Esedullah denilen para-militer yapılanmalarla halkımızı katleden, halkımızı göçe zorlayan AKP ve Soğanda zihniyeti partimizi anti-demokratik olmakla suçlayarak oldukça gülünç bir duruma düşmüştür. Yürüttükleri kirli savaş ortadayken AKP zihniyetinin Van’'daki uzantısı Zahir Soğanda’'nın yaptığı konuşmalar barışa hizmet etmeyen, aksine halkın iradesini yok sayma ve gerçekleri terz-yüz etme çabasıdır. Hızını alamayan Soğanda, yüzde 95 oy aldığımız Başkale’yi de yakıp yıktığımızı söylüyor. Daha önce aldığımız yüzde 95 oy’u tehditle aldığımızı iddia eden AKP zihniyeti bu defa farkında olmadan bir itirafta bulunmuş ve halkımızın tercihini de farkında olmadan ortaya koyarak kendisiyle çelişmiştir."

"SANDIKTA DERS VERİLECEK"
Açıklama şu cümlelerle tamamlandı; "AKP uzun yıllar Van'ı yönetti ve hepimiz nasıl yönettiklerini de çok iyi biliyoruz. Geriye 160 milyar TL borç ve enkaz bir şehir bırakan bu zihniyetin gerçekleri maniple etmeye çalışan tutumunu kınıyor ve onları halkımıza havale ediyoruz. Buradan AKP İl Başkanı ve Yönetimine şunu söylüyoruz. “Bu kadar yenilgi yetmedi mi, sizde birazcık siyasi ahlak var ise eğer, halkımıza daha fazla zarar vermeden gidin evinizde oturun.” Van halkı size asla itibar etmedi ve etmeyecek. Tüm bunlar AKP’'lilerin bilinçaltında partimize yönelik duyduğu kini ve nefreti bir kez daha ortaya koymuştur. Van halkı, AKP zihniyetine bugüne kadar nasıl sandıkta gerekli dersini verdiyse önümüzde ki süreçte de aynı şekilde ders vermeye devam edecektir." 
/ Haber Merkezi