HDP'den 'barış' arayışı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van il örgütü, son yaşanan olaylar üzerine, ildeki sivil toplum kuruluşları nezdinde barış turları başlattı. Bölgede yaşanan can ve mal kaybına yol açan olaylar toplumun tüm kesimlerini giderek kaygıla

VAN 14.08.2015 10:07:31 0
HDP
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

HDP'DEN STK'LARA ZİYARET

Bu amaçla HDP Van il örgütü, barışın sağlanması için il genelinde destek turları başlattı.

İl Eşbaşkanı Derya Hayva başkanlığındaki HDP heyeti dün ilk olarak İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şubesi'ni ziyaret etti.

HDP Van Milletvekili Tuba Hezer'in de yer aldığı heyettekiler, İHD yöneticileriyle bir süre sohbet etti.

"EN ÖNEMLİ KONU BARIŞ"

Ziyaret sırasında konuşan HDP Van il eşbaşkanı Derya Hayva, şu anda en önemli sorunun barış meselesi olduğunu söyledi.

Parti olarak barış konusunda ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade eden Hayva, "Herkesin barış konusunda üstüne düşeni yapmasını arzu ediyoruz. Sonuçta bu hepimizin sorunu. Artık sadece basın açıklamalarıyla yetinmemek gerekiyor, barışa dair çabalarımızı somutlaştırmak istiyoruz. Sivil toplum kuruluşlarının da kendi içinde bir barış grubu çıkarabileceğini ve Ankara nezdinde girişimlerde bulunabileceğini düşünüyoruz" dedi.

"TOPYEKÛN SES VERİLMELİ"

Van Milletvekili Tuba Hezer de, barış isteyen tüm kesimlere ulaşmak istediklerini belirterek, "Sesimizi topyekûn yükselterek barışı sağlayabiliriz. Bakıyorsunuz Saray'dan bir emir geliyor ve buna uyuluyor. Bunun önüne geçmek ve artık normal yaşama dönmek istiyoruz. Bunun için de herkes ne yapabiliyorsa bunu koordine etmesi gerekiyor" diye konuştu.

"BARIŞ İÇİN DESTEĞE HAZIRIZ"

İHD Van Şube Başkanı Murat Melet de, olayların son bulması ve barışın tesis edilmesi için her çabaya destek olacaklarını söyledi.

Melet, şunları kaydetti:

"İHD olarak da bizim temel felsefemiz barış ve demokratik teamüller içinde bir yaşamdır. Her türlü hak ihlaline karşıyız. İnsana gelir, çevreye gelir fark etmez. Diğer yandan bir askerin de, bir polisin de, bir gerillanın da yaşamını yitirmesi tasvip etmediğimiz olaylardır. İnsan yaşamına son vermek zaten bir ihlaldir. Bu açıdan barışa en duyarlı kurumlardan biriyiz. Barış için düzenlenecek her tür etkinliğe destek vereceğimizi belirtmek istiyorum."