HDP’de yerel seçim hazırlıkları

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekillerinin katılımı ile Van’da gerçekleşen üç günlük kampa ilişkin açıklama yapan parti sözcüsü Saruhan Oluç, yaklaşan yerel seçimlere dikkat çekerek, “Toplantılarda yerel demokrasi anlay

VAN 23.07.2018 18:35:16 0
HDP’de yerel seçim hazırlıkları
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

24 Haziran’da seçilen HDP milletvekilleri, Eş Başkanlar Sezai Temelli ve Pervin Buldan başkanlığında, iç yapılanma ve devam eden süreçte izlenecek politikaya ilişkin Van’daki bir otelde üç gün süren toplantılar gerçekleştirdi.
Partinin sözcüsü Saruhan Oluç, toplantılara ilişkin açıklama yaptı.  

 

YOL HARİTASI BELİRLENDİ, PM’YE SUNULACAK
HDP’nin yeni dönem yol haritasını belirlemek üzere Van’da toplantı gerçekleştirdiklerini ve ilk gün yapılan toplantıda kadına ilişkin tartışmaların yürütüldüğünü belirten Oluç, “Sonraki iki gün tüm milletvekillerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantılarda ise, siyasal durum ve dönemsel gelişmeler ele alındı. Yeni sistemin işleyişini ve demokratik muhalefetin nasıl yapılacağını tartıştık ve bir yol haritası belirledik. Ortak birleşik mücadelenin yol haritasını, 28-29 Temmuz’da Parti Meclisi toplantımıza öneriler şeklinde sunmayı kararlaştırdık” dedi.

 

YEREL SEÇİMLERE DAİR KARARLAR
Toplantılarda yerel seçimlerin de gündeme geldiğini ve buna ilişkin görüşlerin tartışmaya açıldığını ifade eden Oluç, şunları söyledi:
“Üç gün boyunca yapılan kamp programında yaklaşan yerel seçimlere ilişkin tartışmalar da yapıldı. Çalışmaların ne şekilde şekilleneceğini değerlendirildi. Yerel demokrasi anlayışımızın eksikliklerini nasıl gidereceğimizi konuştuk. Hazırlıklarımıza başlamayı değerlendirdik. Bu konuda Parti Meclisi’nde alınan kararlarla meclis grubunda hangi örgütlenme çalışmalarının yapılacağını konuştuk. Buna ilişkin çeşitli adımları atmaya başlayacağız.”

 

TOPLANTI DEĞERLENDİRMESİ
Toplantıların verimli geçtiğini aktaran Oluç, şu değerlendirmede bulundu: “Meclis içi komisyon çalışmalarının nasıl şekilleneceğini konuştuk. Bu üç günün sonunda bu konular hakkında kararlar aldık. Son derece verimli ve çok önemli tartışmaların yapıldığı grubumuzun dil ve politika birliğini sağlayan bir çalışmayı sonlandırmış olduk.”  
Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi