HDP ve DBP’den protesto yürüyüşü

Muş'un Varto ilçesinde öldürüldükten sonra sokağa çıplak bir şekilde atılan YPG'li Ekin Van'a yapılanları protesto etmek amacıyla HDP ve DBP Van İl Örgütleri tarafından yürüyüş ve basın açıklaması yapıldı.

VAN 18.08.2015 00:00:05 0
HDP ve DBP’den protesto yürüyüşü
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Fazıl ERÜŞ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Van İl Örgütleri çağrısıyla Feqiye Teyran Parkı’nda bir araya gelen kalabalık grup Muş'un Varto ilçesinde sokağa çıplak bir şekilde atılan YPG'li Ekin Van'a yapılanları yaptığı yürüyüş ve basın açıklaması ile kınadı. Feqiye Teyran Parkı’ndan Musa Anter Parkı’na kadar yürüyen gruba HDP Van Milletvekilleri Selami Özyaşar, Remzi Özgökçe, Tuğba Hezer, HDP Van İl Eş Başkanı Derya Hayva, Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban, Bekir Kaya ile ilçe belediye eş başkanları destek verirken, basın açıklamasını HDP Yönetici Nazmiye Acar okudu.

“KİRLİ SAVAŞ DEVAM EDİYOR”

Yaptığı açıklamada AKP hükümetini eleştiren Acar, “Elde ettiğimiz zaferi hazmedemeyen ve bu zaferin sonucunu halkımıza ödettirmeye karar veren AKP hükümetinin yaklaşık bir aydır yürüttüğü savaş bütün kirlilikleri ile devam ediyor. Önce Suruç’ta Kobani’deki çocuklara oyuncak hazırlığı yapan 33 gencimizi öldürdüler. Hemen ardından Zergele köyünü bombalayıp 8 sivili katlettiler. Yetmedi Silopi’de Doğubeyazıt’ta 15-16 yaşındaki çocukları öldürdüler. IŞİD barbarlarına karşı mücadele ederken YPG, YPJ savaşçıların cenazelerini günlerce sınırda beklettiler” dedi.

“TECAVÜZCÜ ZİHNİYET DEĞİŞMİYOR”

Muş'un Varto ilçesinde sokağa çıplak bir şekilde atılan YPG'li Ekin Van'ın öldürülmesi olayını dile getiren Acar, “Muş’un Varto İlçesinde geçen hafta yaşamını yitiren YPG’li Ekin Van’ın cenazesinin çıplak fotoğrafını çekip kirli ve alçak yüzlerini bir kez daha ortaya çıkardılar. Biz bunları bir kez daha yaşadık. Kürt düşmanlıklarını bir kez daha ortaya koydular. Bu yöntemler daha önce de uygulandı. Tecavüzcü zihniyet değişmiyor” diyerek tepki gösterdi.

“SÖZÜN BİTTİĞİ NOKTA”

Muş Valiliğini de eleştiren Acar, “Bu vahim olay karşısında Muş Valiliği sanki çok normal bir durummuş gibi kamuoyuna fotoğrafı çekenler hakkında gereğini yapacağını söylüyor. Oysa biliyoruz ki hiçbir şey yapamayacaklar. İnsan bu vahşet karşısında ne diyeceğini bilemiyor. Buna sözün bittiği nokta denir. İnsan ölüsüne saygı duymayanlar tarih karşısında mahkûm olacak ve mutlaka hakkımızın hesabını vereceklerdir” diye konuştu.

“LANETLİYORUZ”

“Savaşın da kendi içinde bir ahlakı var” diyen Acar, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Siz bunu bile yok saydınız. Siz bu fotoğrafla Rojava’da yaşanan kadın devrimine nasıl ahlaksızca bir mesaj verdiğinizi çok iyi anlıyoruz. Ama bu mesajınız yine insanlık nezdinde karşılık bulamayacak. Ekin Van’ın yoldaşları olarak sonuna kadar onun mücadelesine bağlı kalacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Bu topraklara öyle özgürlük tohumları serpildi ki Ekin’ler, Arin’ler bitmez. Bunu hala öğrenemediniz mi? Ekin yoldaşın cesedine yaptığınız ahlaksızca muameleyi bir kez daha lanetliyoruz.”