HDP Van Milletvekili Sarısaç, Başkale’deki servis sorununu meclise taşıdı.. Bakan Özer’e sordu!

Van’ın Başkale ilçesine bağlı Deringeçit mahallesinde öğrencilerin okul yolu çileye döndü.

VAN 30.11.2021 15:37:58 0
HDP Van Milletvekili Sarısaç, Başkale’deki servis sorununu meclise taşıdı.. Bakan Özer’e sordu!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Öğrenciler, okul servisi olmadığı için üç aydır okula gidemiyor. HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle soru önergesi vererek konuyu meclis gündemine taşıdı.

Öğrenci velileri ise her ne kadar sorunun çözümü için yetkili mercilere başvurmuşlarsa da talepler karşılanmadığını iddia etti. HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle soru önergesi vererek konuyu meclis gündemine taşıdı.

Veli ve öğrencilerin girişim ve çağrılarına rağmen yol bahane edilerek taşımalı eğitimin startı verilmeyen köyde öğrenciler okuldan uzak kalmaya devam ediyor. Van’da kış mevsimi çok soğuk geçerken yollarda büyük riskler yaşanabilmektedir. Bu nedenle van’da yollarda riskleri azaltacak tedbirlerin alınması ve ulaşım olanaklarının geliştirilmesi, servis araçlarının denetlenmesi, okullarda hijyen ve ısınma başta olmak üzere gerekli koşulların sağlanması önem taşımaktadır.

Sarısaç, Bakan Özer'e şu soruları sordu..

1 – Van ilinin Başkale ilçesine bağlı Deringeçit köyünde yaşayan öğrencilerinin üç aydır okula gidemediklerinden haberdar mısınız?

2 - Başkale ilçesine bağlı Deringeçit köyünde yaşayan öğrencilere okul servisi verilmemesin sebebi nedir?

3 - Başkale ilçesine bağlı Deringeçit köyünde yaşayan öğrencilerin taşımalı eğitimden yararlanması amacıyla herhangi bir adım atılacak mıdır?

4- Van’da kış mevsiminin başlamasıyla öğrencilerin taşımalı eğitimde sorun yaşamaması amacıyla alınan tedbirler nelerdir? Van’da taşımalı eğitim için kullanılan servis aracı sayısı kaçtır? Okul servislerinin denetimi hangi sıklıkla ve nasıl yapılmaktadır?

5 – Van’da 2021 – 2022 eğitim ve öğretim döneminde taşımalı eğitimden yararlanan öğrenci sayısı kaçtır? İlçelere göre dağılım nedir?

6 – Van’da taşımalı eğitime bağlı olarak ortaya çıkan sorunların tespit edilerek çözülmesi amacıyla herhangi bir çalışma yapılmış mıdır?

7 – Van’da son 5 yılda kazaya karışan servis aracı sayısı kaçtır? Van’da son 5 yıl içinde kazaya karışan servis araçlarında can kaybı yaşanmış mıdır?