HDP Van il Eş Başkanı Fikret Doğan Van Gölü TV Ana Haber'e konuk oldu

Van Gölü TV Ana Haber’de Baki Karaca’nın konuğu olan HDP Van İl Eş Başkanı Fikret Doğan gündeme dair soruları cevapladı.

VAN 2.09.2021 13:04:12 0
HDP Van il Eş Başkanı Fikret Doğan Van Gölü TV Ana Haber'e konuk oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00

VANGÖLÜ TV ÖZEL

Van Gölü TV Ana Haber’de Baki Karaca’nın konuğu olan HDP Van İl Eş Başkanı Fikret Doğan gündeme dair soruları cevapladı.

Van Gölü TV’de hafta içi her gün saat 18.30’da yayınlanan Ana Haber’in canlı yayın konuğu olan HDP Van İl Eş Başkanı Fikret Doğan önemli değerlendirmelerde bulundu.

Doğan canlı yayında yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu;

HDP’YE GÖRE VANIN ÖNE ÇIKAN ÖNEMLİ MESELELERİ

Van’da muhalefet değil, iktidar partisi oldukları vurgusunu yapan Doğan: “Demokrasi halkın kendi kendini yönetmesidir. 2014 yılından bu yana Van ‘da yapılan tüm seçimlerde HDP ve HDP fikriyatı Van’da iktidar durumda.  Maalesef biz bunu hiçbir zaman kullanmadık ve kullandırmadık. Van’ın sorunları ile ilgili olarak “HDP hiç bir şey yapmıyor” durumu aslında bir algıdır. Bu algı kamuoyunu oluşturanlar tarafından doğru yapılmıyor. Bu da bütün yönetim algılarının tek bir kişide toplanmasından kaynaklanıyor. Bu durum en çok bizden kaynaklanıyor. İki yerel seçimde de kayyumlar atandı ve halkın demokratik yapısını kullandırtmama oldu.

HDP NEDEN MİTİNG YAPYOR?

Tabi ki değindiğiniz konu çok önemli bir konu maalesef ilimiz bu konuda yasaklı bir il durumunda. Doğrusu bunu hiçbir şekilde kabul etmediğimizi belirtmek istiyoruz. Her şeyden önce demokratik bir toplumun hak etmediği bir durum. Ve haliyle bu mitingimizle beraber bu sürecinde yetkililer tarafından sonlandırılmasını istiyoruz. Bize yakışanda budur. Van ve demokrasiye yakışanda budur. Mitingimiz için resmi başvurumuzu yaptık. Bu konuda herhangi bir sıkıntı yok. Umarım miting amacına ulaşır. Diğer taraftan barışa sevdalı herkesi bu mitinge davet ediyorum. Mitingimiz için bütün hazırlıklar tamamlandı. Eş genel başkanlığımızın katılımı olacak. HDP eş genel başkanı Sayın Pervin Buldan’ın ve HDP Eş Genel Başkanı Sayın Keskin Bayındır’ın da katılımı olacak. Bölge müdürlerimiz ve sivil toplum örgütü temsilcilerin katılımı olacak. Umarım eğlenceli olur. Ve İnşallah Van’a ve bize yakışır bir miting olur.” dedi.

Kaynak: Van Gölü TV

Programın tamamını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Türkiye ve Dünya’da yaşanan gelişmeler, siyaset dünyasının gündemi, son dakika bilgileri, bildiğiniz haberlerin bilmediğiniz ayrıntıları… sıcak noktalarda olup biteni anında ekranlara taşıyor.