HDP Van Belediye Başkan Adayı Mustafa Avcı’dan tehlikeli çağrı!

HDP Van Başkan Adayı Mustafa Avcı’nın Erciş mitinginde yaptığı konuşmada "gençler babalarınızın ve atalarınızın zihniyetinden vazgeçin" şeklindeki sözleri "tarihinizden, kültürünüzden, geçmişinizden vazgeçin"

VAN 8.02.2019 12:00:00 0
HDP Van Belediye Başkan Adayı Mustafa Avcı’dan tehlikeli çağrı!
Tarih: 01.01.0001 00:00

HDP Van Başkan Adayı Mustafa Avcı’nın Erciş mitinginde yaptığı konuşmada "gençler babalarınızın ve atalarınızın zihniyetinden vazgeçin"  şeklindeki sözleri "tarihinizden, kültürünüzden, geçmişinizden vazgeçin" çağrısı olarak değerlendirildi ve tepki ile karşılandı.

MUSTAFA AVCI GENÇLERE DEĞERLERİNİZİ TERK EDİN ÇAĞRISI YAPTI
HDP’nin Van’ın Erciş İlçesi’nde düzenlediği mitingde konuşma yapan HDP Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Mustafa Avcı, gençleri babalarını ve atalarını bırakmaya çağırdı. 

Avcının sosyal medyada paylaşılan videosundaki sözler tepki ile karşılandı. Kanal M televizyonu da konuyu Ana Haber Bülteni’nde gündeme getirdi. Avcı Erciş mitinginde Kürtçe yaptığı konuşmasında, “Gençler, babalar atalar bizim babalarımızdır değer verin. Ancak babalarınızı atalarınızı bırakın, babalarınızın ve atalarınızın zihniyetinden vazgeçin” diyerek çağrıda bulundu. 

MUSTAFA AVCI AİLE İÇİNDE ÇATIŞMA MI ÇIKARMAK İSTİYOR? 
Avcı’nın yaptığı konuşmada söylediği “babalarınızı atalarınızı bırakın, babalarınızın ve atalarınızın zihniyetinden vazgeçin” çağrısını tepki ile karşılayan Vanlılar, “Binlerce yıllık tarihimizin, kadim kültürümüzün ve geleneğimizin yok sayılması tam bir cehalet ve Kürt halkına ihanettir. Üstelik gençlerimizi geçmişinden ve kültüründen koparmak için büyüklerine karşı kışkırtarak aileleri parçalamak mı istiyorlar? Tarihimizi, kültürümüzü ve değerlerimizi yok sayanlar, gençlerimizi ailelerine karşı kışkırtanlar bizi temsil edemez. Bizim değerlerimizi yok sayanları biz de yok sayıyoruz” diyerek aile içi huzursuzluk çıkarılmaya çalışıldığına dikkat çekti.

Kaynak: Van Postası Gazetesi / Ziya Türk