HDP Van adaylarını tanıttı

DİLEKÇİ: YOLUMUZ AÇIK OLSUN

VAN 11.04.2015 20:08:45 0
HDP Van adaylarını tanıttı
Tarih: 01.01.0001 00:00

7 Haziran seçimlerinde alacağı sonuç ile en çok merak edilen Halkların Demokratik Partisi (HDP) yeni dönem Van Milletvekili adaylarını düzenlenen mitingle halka tanıttı. Burada bir konuşma yapan Van Milletvekili adayı ve aynı zamanda HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ,” Bu yolda hiçbir engeli tanımadığımız gibi onların çürük çalık barajını da asla tanımayacağız. Bu nedenle biz kazanacağız buna emin olun”dedi.


Haber: Fazıl ERÜŞ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yeni dönem Van Milletvekili adayları HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Lezgin Botan, Yurdusev Özsökmenler, Adem Özcaner, Tuğba Hezer, Musa İtah, Remzi Özgökçe ve Yeliz Yıldırım  Beşyol mevkiinde bulunan parti binası önünde düzenlenen tanıtım mitingi ile halka tanıtıldı.  Öncesinde Ferit Melen Havaalanı'nda kalabalık bir kitle tarafından çiçeklerle karşılanan milletvekili adayları konvoy halinde miting alanına geldi. Konvoyun geçtiği güzergâhta vatandaşlar, adaylara zafer işareti yaparak destek verirken mitingin yapıldığı alan HDP flamaları ile süslendi. Adaylar mitingin yapıldığı alana seçim otobüsü ile girdiği sırada ise, soğuk havaya ve yağan yağmura rağmen alanı dolduran vatandaşların coşkusu üst seviyeye çıktı. Alanda sık sık "Kürdistan sizinle gurur duyuyor"  sloganları atıldı.  

ÜÇER, BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Öte yandan yeni adayların tanıtımından önce 24’üncü dönemde Van’ı temsil eden HDP milletvekilleri sahneye davet edildi. Aysel Tuğluk’un katılmadığı yeni dönem Van Milletvekili adaylarının tanıtım mitinginde en büyük alkışı Özdal Üçer aldı. Ardından tek tek platforma davet edilen adaylar halkı selamladı.

DİLEKÇİ: YOLUMUZ AÇIK OLSUN

Selamlamanın ardından halka ilk olarak HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi seslendi. 7 Haziran seçimlerinin önemine değinen Dilekçi, “Seçim sürecinin başladığı günden bugüne kadar özellikle partimize başvuruda bulunarak ben bu süreçte varım diyen aday adaylarımıza teşekkür ederim. Bu medeni cesaretlerinden dolayı kendilerini kutluyoruz. Bu arkadaşlarımız bizim gönlümüzün vekilleridir. 2 dönemdir parlamentoda sizin emanetinize her şekilde sahip çıkan vekillerimize de teşekkür ederiz. 2007 seçimlerinde 2 vekil çıkardık. 2011 seçiminde bu sayıyı 2’ye katlayarak 4 vekil meclise gönderdik. Önümüzdeki seçimlerde de bunu 8 vekil yapacağız. Geri kalan vekilleri de diğer partiler kendi aralarında paylaşabilirler. Allah yar ve yardımcımız olsun. Yolumuz açık olsun”dedi.

ÖZCANER: BİRLİK OLALIM

Dilekçi’nin ardından konuşan HDP Van Milletvekili Adayı Adem Özcaner ise, besmele çekerek konuşmasına başladı. Özcaner, "Kürdistan halkları arasındaki ittifak her zaman var olsun. Biz Kürdistan mücadelesine layık olmaya çalışacağız. Kürdistan'ın dört bir parçası şimdiye kadar zulüm görüyordu ama bu saatten sonra kimse karşısında duramaz. Umut ediyoruz ki Kobanê, Şengal ve Rojavada özgürlük yakınlaştı. Bundan sonra özgürlük bize daha bir yakın. Kürdistan’ın bağımsızlığı ve özgürlüğü için birlik olalım " ifadelerini kullandı.

YÜKSEKDAĞ: VERDİĞİMİZ SÖZÜ ASLA UNUTMAYACAĞIZ

Son olarak da konuşan HDP Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Adayı Figen Yüksekdağ ise, şunları söyledi:

“Sizleri temsil edecek olmak bizim için gururların, onurların en büyüğüdür. Bu halkın coşkusunu, bu halkın haklılığını, bu halkın davasını temsil etmek size ve davamıza hizmet etmek bizim için amaçların en büyüğüdür. Bu halk bugüne kolay gelmedi. Bugün Ortadoğu’nun Mezopotamya’nın dört bir yanında güneş artık halklarımız için doğuyor. Artık düne kadar kaybetme yazgısına mecbur etmeye çalıştıkları halkımız her yerde kazanıyor. Rojava’da, Kobani’de, Şengal’de ve Maxmur’da kazanıyor. Bize dün dar ettikleri topraklarımızda bütün Kürdistan ve Türkiye halklarının eşitlik, kardeşlik üzerine kurulu anayurdunu inşa ediyoruz. Birleşerek inşa ettiğimiz bu anayurdumuzda yeni bir yaşamı da kanımızla canımızla emeğimizle büyütüyoruz. Bugün bu yeni yaşama ve birleşik anayurdumuza canını feda eden bütün şehitlerimizi saygıyla minnetle anıyorum. Eğer bugün halkımız dört bir yanda bütün halklarının kaderini değiştiriyorsa özgürlük ekmek adalet, eşitlik ve haklılığın zaferini inşa ediyorsa bugüne kadar canını feda eden şehitlerimizin sayesindedir. Şehitlerimize ve başkan Öcalan’a verdiğimiz sözü asla unutmayacağız. Biz direnişin elçilerine ve sözcülerine, barışın elçilerine ve sözcülerine verdiğimiz sözü bu zamana kadar tutuk bundan sonrada tutacağız. Van’da da çok büyük kazanarak tutacağız bu sözü.”

“BİZ KAZANACAĞIZ BUNA EMİN OLUN”

Van’ın artık daha güçlü daha coşkulu ve daha kararlı olduğuna dikkat çeken Yüksekdağ,” Bu topraklar nice saldırılar nice baskılar gördü. Van bir taraftan yaralandı. Depremde nice canlarımızı yitirdik.Özgürlük mücadelesinde bugüne kadar halkımıza karşı sürdürülen bu kirli savaşta nice evlatlarımızı şehit verdik. Bu topraklar acının zulmün bin türlüsünü gördü. Ama bu topraklar ve bu toprağın insanları asla ve asla bugün olduğu boyun eğmedi. Bugünde boyun eğmeyen bir halkın geleceğe yürüyüşünü başlatıyoruz. Geleceğe yürüyüşümüzü Van’da başlattık. Bu uğurlu yürüyüşümüze herkes şahit olacak. Bütün Türkiye halklarının yüzü gülecek. Daha fazla kazanarak zaferlerimizi ilan edeceğiz. Ekmeğe, işe, adalete özgürlüğe bütün insanlar doyacak. Bizim sözümüz budur. Bu söz bizim şeref sözümüzdür. Yeni bir yaşam yeni bir ortak ve demokratik vatan kurmak için yola çıktık. Bu yolda hiçbir engeli tanımadığımız gibi onların çürük çalık barajını da asla tanımayacağız. Gelsin görsünler. Bu coşkun nehri hangi baraj durdurabilir ve hangi baraj bu coşkuya bu akışa kelepçe vurabilir. Hiçbir baraj, hiçbir bent halkımızın bu coşkulu akışını ve yeni yaşama yürüyüşüne durduramayacak. Bizler kol kola verip yeni bir siyaseti ve yeni bir yaşamı inşa edeceğiz. Yolumuz açık olsun. Biz kazanacağız buna emin olun” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından yeni yaşam Van milletvekili adayları halkı selamladı ve sahnede halay çekti.