HDP İl Eşbaşkanları Toplantısı Sonuçları açıklandı SORUMLULUK ÇAĞRISI!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) haftasonu Ankara'da il eş başkanları ile gerçekleştirdiği toplantının sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Son siyasal gelişmelerin değerlendirildiği toplantıda, ülke yönetenlerine çatışmaların ve ö

VAN 4.08.2015 10:49:47 0
HDP İl Eşbaşkanları Toplantısı Sonuçları açıklandı SORUMLULUK ÇAĞRISI!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 İl Başkanları ile yapılan toplantıya ilişkin HDP'den yapılan açıklamada şöyle denildi;

"HALKLAR BARIŞ İSTİYOR"
"Biz'ler, Türkiye'de estirilen çatışma ve savaş havasının toplumun geneli açısından son derece sakıncalı ve istenmeyen sonuçlar doğurmakta olduğunu görüyoruz. Seçimlerde ve sonrasında, Türkiye'de barışın ve çözümün, demokratik siyasetin, katılımcı ve müzakereci bir demokrasi anlayışının temsilcisi ve sözcüsü olma konusunda verdiğimiz sözlere, yaptığımız vaatlere bütün gücümüz, samimiyetimiz ve kararlılığımızla sahip çıkıyoruz. Türkiye halklarının savaş, çatışma ve gerginlik değil, barış, çözüm, huzur ve eşitlik içinde birlikte yaşama iradesini güçlü bir şekilde sahiplendiğine inanıyoruz. Parti Meclisimizin aldığı kararlar doğrultusunda, biz'ler de savaş ve çatışma politikaları karşısında topyekun barış mücadelesinin özneleri olacağımızı, bütün örgütlerimiz ve kurumlarımızla bu yönde güçlü adımların atılmasını sağlamak için çalışacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz. İllerimizde sürmekte olan gözaltı ve tutuklamalarla bu kararlı duruşumuzun engellenemeyeceğini bir kez daha siyasi iktidara ve temsilcilerine hatırlatıyoruz. HDP'nin seçim çalışmalarını sürdürmüş olan üyelerimize ve gönüllü destekçilerimize yönelik gözaltı ve tutuklama operasyonlarının bir an önce sonlandırılmasını ve arkadaşlarımızın serbest bırakılması istiyoruz."

"BASKILAR SONLANDIRILMALIDIR"
Baskıların ve HDP'li vekiller ile parti yöneticileri hakkında sürdürülen soruşturmaların son bulması gerektiği belirtilen açıklamanın devamında; "Eş Genel Başkanlarımız, vekillerimiz ve parti yöneticilerimiz hakkında sürdürülen soruşturmaların, siyasal ve fiili baskıların bir an evvel sonlandırılmasını talep ediyoruz. Eş Genel Başkanlarımıza yönelik siyasal linç kampanyalarının iktidar partisinden, yandaş medya kuruluşlarından ve bağımsız davranamayan yargı kurumlarından geldiğini biliyoruz. Bütün illerin eşbaşkanları olarak, Eş Genel Başkanlarımız başta olmak üzere, parti yöneticilerimize ve vekillerimize yönelik baskıların karşısında dayanışma ve desteklerimizi en üst düzeyde göstereceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz. HDP'yi itibarsızlaştırmak, toplumsal meşruiyetini tartışmalı duruma getirmek, temsil ettiği halk iradesini rencide etmek hedefli bütün çabaların karşısında kararlı ve dik duruşumuzdan taviz vermeyeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz. Bu operasyonun asla başarıya ulaşmayacağını sahiplerine duyuruyoruz." denildi.

SORUMLULUK ÇAĞRISI
Açıklamada, ülkeyi yönetenlere sorumluluk çağrısı yapıldığı ve devamında şu ifadelere yer verildi; "Yeniden yapılacak seçimi kazanmak için insanların canı ve kanı üzerinden politika yapmanın kaybettireceğine olan inancımız tamdır. Ülkeyi yönetenleri bir kez daha sorumluluğa çağırıyoruz. Bir an önce çatışmaları ve can kayıplarını sonlandıracak çözüm politikaları devreye girmelidir. Görev, bu çatışmaları ve ölümleri durduracak adımların bir an önce, karşılıklı ve acilen atılmasıdır. Biz'ler, çatışmaların durdurulması için çabalarımızı yoğun bir biçimde sürdüreceğiz. Biliyoruz ki, yapılması gereken, çatışma politikalarını bir kenara bırakıp, barışçıl ve demokratik çözüm yollarını yeniden devreye koymaktır."

"HDP SEÇİMLERE HAZIRDIR"
Açıklama şu şekilde tamamlandı; "Ne zaman yapılırsa yapılsın, HDP tüm yerel örgütleri, bileşenleri ve kurumları ile birlikte genel seçime hazırdır. Bu yöndeki çalışmalarımıza hız vereceğiz. İllerimizdeki tüm örgütlerimizle ve kurumlarımızla, 7 Haziran seçimlerinde elde ettiğimiz sonuçları geliştirmekte, bize oy ve gönül vermiş olan herkesi kapsayacak politikaları uygulamakta kararlıyız. HDP örgütleri, 'Yeni Yaşam' çağrısı etrafındaki politikaları gerçekleştirecek güçtedir. Elbirliğiyle toplumsal meşruiyetimizi geliştirecek, barış ve eşitlik içinde bir yaşamı, özgürlük ve demokrasiyi gerçekleştireceğiz. Biz'lere oy vermiş olanları, iradesini teslim etmiş olanları, oy vermese de gönül birliği yapmış olanları utandırmayacak adımları hep beraber atacağız."

/ Haber MerkeziKaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -