Hayva, Gürpınar'da kadınlarla bir araya geldi

HDP Van İl eş Başkanı Derya Hayva, 'Kadınlar Yaşamı Örgütlüyor Ahlaki Politik Toplumu İnşa Ediyor'şiarı ile Gürpınar'da kadınlarla bir araya geldi.

VAN 9.04.2015 20:41:19 0
Hayva, Gürpınar
Tarih: 01.01.0001 00:00
              HDP Van İl eş Başkanı Derya Hayva, mevcut sistemin kadınlara hiç bir şey vermediğini, bunu Cumhuriyetin yakın tarihinden bildiklerini kaydederek, "Bunun için yeni yaşamı inşa etmeliyiz. Bunun için de sayın Öcalan'ın fikirlerinden yararlanmak istiyoruz" dedi.
Gürpınar'da kadın toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıya HDP İl Eş Başkanı derya Hayva, Gürpınar Belediye Eş Başkanı Yıldız Çetin, DBP Gürpınar İlçe Eş başkanı Sevgi Tanış, DBP İl Yöneticisi Nazime Acar, Kadın Yaşam Merkezi Sosyoloğu Rüya Kanat, Belediye Meclis üyeleri ve ilçede bulunan kadınlar katıldı. 

                 Saygı duruşundan sonra konuşan DBP (Demokratik Bölgeler Partisi) İl Yöneticisi Nazime Acar, toplantının amacını açıklayarak son birbuçuk ay içersinde 13 kadının katledildiğini belirtti. 
Acar, 1 Nisan ile 10 Mayıs tarihleri arasında tüm ilçelerde çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini, pilot bölge olarak da Erciş, Muradiye, Özalp ve Çaldıran'ı belirlediklerini belirtti. 
 
                 Hayva: Bu sistemin biz kadınlara verebileceği hiç bir şey yok
             Acar'dan sonra konuşan HDP Van İl Eş Başkanı Derya Hayva ise, mevcut sistemin kadınlara verebileceği hiç bir şeyin bulunmadığını, Cumhuriyetin yakın tarihine bakılması durumunda bunun net bir şekilde görülebileceğini kaydederek, "biz HDP olarak yozlaşmış sistemin içersinde yeni bir yaşamı yaratmak istiyoruz. Bunun için yola çıktık" dedi. 

                  Yapılacak milletvekili seçimlerine de değinen Hayva, barajın kendileri için bir sorun teşkil etmeyeceğini, amaçlarının milletvekili seçilmekten ziyade, meclise girerek kendi fikir ve düşüncelerini ülkenin her tarafında örgütlemek olduğunu söyledi. 

                   Hayva'dan sonra konuşan kadın Yaşam Merkezi Sosyologu Rüya Kanat da kadınların neden intihar ettiğinin üzerinde durdu. Daha sonra şiddet kavramına da açıklık getiren Kanat, "Şiddet, sadece kadının dövülmesi değildir. Kötü muamele yapmak, küfür etmek, tacizde bulunmak da şiddet türleri arasındadır" dedi.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi