Hayırsever iş adamından anlamlı davranış

Vanlı hayırsever iş adamı Necmettin Turgut, bir işyeri kiralayarak, günde 400 - 600 arası kişiye iftar yemeği veriyor.

VAN 8.04.2022 11:09:56 0
Hayırsever iş adamından anlamlı davranış
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da bu yıl iftar çadırı kurulmazken, işadamı Necmettin Turgut, bir işyeri kiralayarak ramazan sofrası kuruyor. Her gün yüzlerce insanın gelerek iftarını açtığı mekanda, 10 personelle hizmet veriliyor.
Hayırsever işadamı Necmettin Turgut, kiraladığı iş yerinde Ramazan ayı boyunca iftar yemeği vereceklerini söyledi. Hergün yüzlerce insanın iftarını açtığı alanda, özellikle iftar vakitlerinde evlerine gidemeyen esnaflar, öğrenciler, maddi durumu iyi olmayan vatandaşlar, isteyen herkes, kapasite ölçüsünde faydalanabiliyor. Vatandaşlar, ezana az bir vakit kala yemek almak için sıraya girerken, ezana 30 dakika kala yemek dağıtımı başlıyor. Kapalı alanda yaklaşık 150 kişiye iftar verilirken, açık alanda ise bu sayı katlanıyor. 
Van’da bu organizasyonu düzenleyen Zad Yemekçilik Firma sahibi hayırsever iş adamı Necmettin Turgut, yaptığı açıklamada, bu organizasyonu gerçekleştirmedeki tek amaçlarının Allah’ın rızasını kazanmak olduğunu söyledi. Hergün 3 veya 4 çeşit menü ile ortalama 400-600 kişilik yemek çıkarttıklarını belirten Turgut, 10 kişilik personelle hizmet verdiklerini ifade etti.

“3 YILDIR BU ORGANİZASYONU GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”
Yaptıkları farkındalıkla ilgili açıklamalarda bulunan Zad Yemekçilik firma sahibi Hayırsever İş İnsanı Necmettin Turgut: “Yaklaşık 3 yıldır ramazan ayında biz bu organizasyonu yapıyoruz. Pandemi sürecinde de paket servisi hizmeti ile ihtiyaç sahibi ailelere iftar yemeği götürdük. Bu sene ise koşulların iyileşmesinden dolayı burayı bir aylığına kiraladık ve burada iftar yemeği veriyoruz. Buraya yoğunlukla öğrenciler geliyor, onun dışında yolda kalmış kişiler geliyor, esnaflar geliyor ve isteyen herkes geliyor”dedi.

“İNSANLARIMIZ MUTLU OLUYOR”
Yaptıkları hayır işinden dolayı manen çok huzurlu olduklarını da söyleyen Turgut: “Bu organizasyondan dolayı biz mutluyuz, huzurluyuz. Kiraladığımız bu iş yerinin içeri kısmında yaklaşık 150 kişi iftar açabiliyor, dışarıda ise sokağın her tarafına masa sandalye bırakmışız, yaklaşık 400-450 kişi de bu açık alanda iftarını açıyor. Günde bazen 3 çeşit bazen de 4 çeşit yemek çıkarıyoruz, güzel bir ev yemeği veriyoruz, insanlarımız mutlu oluyor. Bu hizmetimiz Ramazan Ayı boyunca devam edecek ve 10 personelimizle bu hizmeti veriyoruz” ifadelerini kullandı.
Özel: Mehmet Selim KURT

Hayırsever iş adamından anlamlı davranış