Hayırda yarışanlar ödüllerini aldı

Anadolu Gençlik Derneği Van şubesi, Kur'an ziyafeti ve yaz etkinlikleri final programı düzenledi. Düzenlenen programda 'Kur'an-ı kalbine yazanlar hayırda yarışıyor' yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

VAN 9.09.2013 10:58:56 0
Hayırda yarışanlar ödüllerini aldı
Tarih: 01.01.0001 00:00
Hüsrevpaşa Ortaokulu bahçesinde düzenlenen programa Van Müftüsü Nimetullah Arvas, siyasi parti ile STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Program, Bursa Ulu Camii imam hatibi Recep Ali Gündüz hocanın okuduğu Kur'an tilaveti ile başladı. Ardından AGD Van şube başkanı Nazım Yakut bir selamlama konuşması yaptı.

 

"Bir milletin gücü ne tankı ne topudur; gençleridir"
Konuşmasında Necmettin Erbakan'ın, "Bir milletin asıl gücü ne tankıdır ne topudur ne de tüfeğidir. O milletin asıl gücü, imanını ve inancını yaşayan ve topluluklara yaşatan gençleridir" sözünü hatırlatan Yakut, İslam beldelerinde yaşanan zulme dikkat çekti.

 

"Mazlumlar ayağa kalkmadıkça zalimler diz çökmeyecektir"
Yakut, "Merhum Mehmet Akif, batı medeniyetini tek kişi kalmış bir canavar olarak nitelendiriyordu. Bugün yaşadığımız dünyada özellikle İslam beldeleri bu tek dişi kalmış medeniyetin çocukları olan insanlar tarafından tar u mal edildi. Halkı Müslüman olan coğrafyalarda yüzyıllardan beridir batının zulmü, küfrü ve çirkinliklerini doğru gören medeniyetler ve zihniyetler insanlığa ve insanlara hakim olmak istemektedirler. Bugün Afganistan'da, Arakan'da, Çeçenistan'da, Irak'ta, Somali'de, Mısır'da, Suriye'de, Filistin'de zalimler ve onların destekçileri masum ve savunmasız insanları katletmektedir. Bunun için oturup ah u vah etmenin bir yararı yoktur. Masum ve Müslüman insanların muhakkak yapacağı bir şeyler vardır. Bunun için masum ve Müslüman insanların bir araya gelerek birlik oluşturmaları ve bu zalimlere karşı dimdik ayakta durmaları gerekmektedir. Mazlumlar ayağa kalkmadıkça zalimler diz çökmeyecektir" şeklinde konuştu.

 

Kur'an ziyafeti mest etti
Programda, Van Ulu Camii İmam Hatibi Abdurrahman Türün ve Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması Doğu Anadolu bölge birincisi Oğuzhan Gümüşay, katılımcılara bir Kur'an ziyafetti tattırdı. Katılımcılar okunan Kur'an-ı Kerim'i huşu içinde dinledi.

 

Ardından kürsüye gelen AGD Van şubesi ortaöğretim komisyonu başkanı Yusuf Aydın, dernek çalışmaları ve ortaöğretim çalışmaları hakkında bir konuşma yaptı.

 

İlahi ses sanatçısı Osman Gündüz ve Küçük Furkan'ın okuduğu ilahi ve ezgilere halk hep birlikte iştirak etti. Osman Gündüz'ün, Seyyid Kutub'un yazdığı 'Ehi Ente Hurrun' parçasını seslendirdiği sırada duygusal anlar yaşandı.

 

Tekbir getirip 'Rabia' işareti yaptılar
Programda katılımcılar sık sık tekbir getirip Mısır direnişinin sembolü haline gelen 'Rabia' işareti yaptı.

 

"Gençlerin mutlaka ideal sahibi olmaları gerekir"
Son olarak bir konuşma yapan Van Müftüsü Nimetullah Arvas, gençliğin önemine değindi. Arvas, "Gençliği bir temele, bir binaya benzetirsek eğer o bina, o temel yapı itibari ile sağlam olmazsa o çürür, yıkılır ve enkaz haline gelir. Ama onun taşları, onun yapıları, kullanılan malzeme sağlam olursa o bina ayakta dimdik durur. İslam toplumu sağlam fertlerden meydana geldiği için esen şiddetli rüzgarları püskürtmüş, onu yıkmaya çalışanlara mukavemet göstermiş ve ceberutlara diz çöktürmüştür. Gençlerin mutlaka ideal sahibi olmaları gerekir" diyerek bu idealleri gerçekleştirebilmeleri için de büyük gayret sarf etmeleri gerektiğini anlattı.

 

"İslam coğrafyasında gönüllerin fayları kırılmış, deprem olmuş"
İslam coğrafyasında akan kan ve gözyaşının her tarafı üzüntüye boğduğunu aktaran Arvas, "İslam coğrafyasında gönüllerin fayları kırılmış deprem olmuş. İslam dünyasında akan kan ve gözyaşı her tarafı üzüntüye boğmaktadır. Neden bu hale geldik? Bunu çok iyi düşünmemiz gerekir. Niçin paramparça olduk, kim bizi paramparça etti? Kim bizden intikam aldı, kim bizi Kur'an'dan, imandan, Resulullah'tan (sav) uzaklaştırmaya çalıştı? Bunu çok iyi tespit etmemiz lazım" diye konuştu.

 

Dereceye girenlere bisiklet hediye edildi
Programın sonunda AGD Van şubesi ile İl Geneli İmam Hatip Liseleri ve Kur'an Kursları Derneğinin, 'Kur'an'ı kalbine yazanlar hayırda yarışıyor' sloganıyla Van merkez ve ilçelerinde düzenlediği temel dini bilgiler yarışmasının sonuçları açıklandı.

 

Dereceye giren ilk 53 kişiye bisiklet hediye edilirken diğer yarışmacılara ise çeşitli hediyeler takdim edildi. (Fırat Arslan - İLKHA)