Hayatın Renkleri Solmasın Derneği: Özgürlüğünden Vazgeçmeye Değer mi?

Van’da faaliyet yürüten Hayatın Renkleri Solmasın Derneği tarafından, tedavisi tamamlanan madde bağımlılarına ve ailelerine yönelik olarak, “Özgürlüğünden Vazgeçmeye Değer mi?” temalı bir farkındalık etkinliği düzenlendi. Dern

VAN 30.07.2019 11:06:51 0
Hayatın Renkleri Solmasın Derneği: Özgürlüğünden Vazgeçmeye Değer mi?
Tarih: 01.01.0001 00:00

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün finansörlüğünde, Hayatın Renkleri Solmasın Derneği tarafından, madde bağımlılarına ve ailelerine yönelik bir farkındalık projesi hayata geçirildi.

AİLELER EVLERİNDEN ALINDI

“Özgürlüğünden Vazgeçmeye Değer mi?” temasıyla geçtiğimiz Pazar günü yapılan etkinlik kapsamında, sabah erken saatlerde 3 ayrı araçla evlerinden alınan aileler, Gevaş’ta bulunan Gençlik Merkezi’nde kahvaltı yaptı.

Dernek kurucu üyeleri ile yönetim kurulu üyelerinin de yer aldığı etkinlikte, semaver çayı demlendi ve halaylar çekildi.

Öğlen yemeğini de burada yiyen aileler, daha sonra bir tekne ile Akdamar Adası’na geçti.

UZMANINDAN DİNLEDİLER

Ailelere yönelik gezide Kültür Bakanlığı çalışanlarından Arkeolog Seyithan Aydemir de, yer aldı.

Ailelerin Akdamar Adası gezisine de, Arkeolog Seyithan Aydemir, rehberlik etti.

Aydemir, Akdamar Kilisesi’nin iç ve dış yapısı, iç ve dışta yer alan her bir figürün hikâyesi hakkında ailelere bilgiler verdi.

Burada da adayı dolaşan ve hatıra fotoğrafı çeken aileler, daha sonra aynı tekne ile Gevaş sahiline geldi ve burada da bekleyen araçlarla aileler tek tek evlerine bırakıldı.

“AMAÇ, TOPLUMSAL BAĞI GÜÇLENDİRMEK”

Etkinlikle ilgili gazetemize açıklamada bulunan Hayatın Renkleri Solmasın Derneği Başkanı Sosyolog Osman Turğut, düzenledikleri etkinlikle amaçlarının, tedavi olmuş kişilere ve ailelerine bundan sonra da yalnız olmadıklarını göstermek olduğunu söyledi.

Dernek olarak benzer faaliyetleri sürdüreceklerini belirten Turğut, “Hayatta herkes ikinci bir şansı hak ediyor. Bu hakkı birbirimize tanımamız gerekiyor. Toplumsal bağı güçlendirmemiz gerekiyor. Bugün yaptığımız etkinlik de bu çerçevede bir etkinlikti. Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından finanse edilen Hayatın Renkleri Solmasın projesi kapsamında, kültürel faaliyetler çerçevesinde, madde bağımlılığına bulaşan ve tedavi olmuş kişi ve ailelerine yönelik gezi organize ettik. Amaç toplumsal bağlarını güçlendirmek, yalnız olmadıklarını, yanlarında olduğumuzu htirmekti. İyi bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Benzer faaliyetlerimiz yine olacak” diye konuştu.  

DERNEĞİN ÇALIŞMALARI

Turğut, dernek olarak verdikleri hizmetleri de üç başlık altında izah etti: 

“1- Madde kullanım riski taşıyan bireylere ulaşmak, bu bireylere danışmanlık hizmeti sunmak ve bu bireylerde farkındalık oluşturmak.

2- Madde kullanan bireyleri tedaviye yönlendirmek, tedavi esnasında bu kişilere psikososyal destek sağlamak.

3-Madde kullanan bireylerin ailelerine, madde kullanan bireylere doğru ve yapıcı yaklaşımla bu bireyleri tedaviye motive etmek için yapabilecekler hakkında bilgilendirmek.”


Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: