Hayal ettiği iş yerinin açılışını gerçekleştirdi

Van’da Onur Öksün ismindeki engelli bir vatandaş, tekerlekli sandalye satış ve tamir servisi açarak Van ve bölgede bir ilk oldu.

VAN 2.10.2020 11:02:32 0
Hayal ettiği iş yerinin açılışını gerçekleştirdi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bir süre önce işyerinde faaliyetlerine başlayan Onur Öksün, iş yerinin resmi açılışını da gerçekleştirdi. 2012 yılında geçirdiği trafik kazası sonrası tekerlekli sandalyeye mahkûm kalan ve ardından arızalanan tekerlekli sandalyesini tamir ettirmekte yaşadığı güçlüklerden dolayı böyle bir işin hayalini kuran Öksün, hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadı.

Engelli vatandaş Onur Öksün tarafından açılan ve bölgede bir ilk olan iş yeri açılışına, Van Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tarık Kuşman, Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Hanefi Baykara, Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Fazıl Bor, Altınokta Spor Kulübü Başkanı Mahir Tam, Van İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği (VİED) Başkanı Filiz Yörükoğlu ve davetliler katıldı.

“HER DAİM ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Yapılan açılış sonrası konuşan Van Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tarık Kuşman, Onur Öksün’ü engelli vatandaşlara yönelik açmış olduğu iş yeri ve göstermiş olduğu çabadan dolayı tebrik ederek şunları söyledi: “Engelli kardeşlerimiz adına müteşekkiriz. İnşallah ilimizde bu tip iş yerlerinin sayısının artmasını istiyoruz. Burada en önemli unsur arkadaşlarla yapmış olduğumuz görüşmede daha önce tekerlekli sandalyesi bozulan engelli kardeşlerimiz bu sandalyelerini il dışına göndermek zorunda veya farklı yerlere göndermek zorunda kalıyorlardı. Tekerlekli sandalyenin de gidip gelmesi bir zaman alıyordu, bu zaman süreci içerisinde engelli kardeşlerimiz bir mağduriyet yaşamaktaydılar. Fakat bu iş yerimizin açılmas ve hizmet vermesi ile birlikte inşallah engelli kardeşlerimizin bundan sonra bu mağduriyeti giderilmiş olacak. Engelli kardeşlerimizin sandalyelerinin burada hızlı bir şekilde tamiri yapılacaktır. Tamiri yapılıncaya kadar da bu kardeşlerimize tekerlekli sandalyeler ibraz edilecek, taki kendi sandalyesini teslim alıncaya kadar. Tekrar belirtiyorum, emeği geçen başta Onur kardeşimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Bizler de Van Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürülüğü olarak her daim engelli kardeşlerimizin yanındayız, onlarla birlikteyiz. Bir toplum bütün unsurları ile bir topumdur, engellisiyle, yaşlısıyla, çocuğuyla, kadınıyla hepsi birlikte bir şey ifade etmektedir, yoksa kimse tek başına bir şey ifade etmiyor.”

“BÖLGENİN İHTİYACI VARDI”

Daha sonra konuşan Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Hanefi Baykara ise engelli bireylerin toplum içinde her iş dalında yer almaları gerektiğini belirterek, şunları söyledi: “Öncelikle bu girişimde bulunan Onur Öksün arkadaşımızı tebrik ediyoruz. Kendine güvendi, biz bu şekilde kendine öz güveni olan engelli arkadaşlarımızın çıkıp iş hayatına atılmasını istiyoruz. İlle de bir devlet kurumunda veya özel sektörde çalışmakla kendi ailesinin ekonomisine katkı sağlayacak diye bir şey söz konusu değil. Bu şekilde kendine öz güveni olan arkadaşlarımız da iş yerleri açarak 'hayatta ben de varım, ben de bu hayatın bir parçasıyım' diyebilir. Arkadaşımız kendi imkanları ile çok güzel bir iş yeri açtı, biz Van’daki engelli stk’lar olarak hayırlı olsuna geldik. Umarım açmış olduğu bu işinde başarılı olur ve bizler de engelli camiası olarak arkadaşımızın yanındayız. Tekerlekli sandalye kullanan, ihtiyaç sahibi olan arkadaşlarımızın da bu girişimci arkadaşımıza uğrayarak kendi işlerini burada hal etmesini tavsiye ediyoruz. Çünkü biz engelliler birlik olursak en azından arkadaşımıza destek vermiş oluruz. Bu gibi iş yerleri belki ileride daha da çoğalacak ama Van’ımız küçük, bölgenin ihtiyacı vardı. Van’da  tekerlekli sandalyesi olan bir arkadaşımızın aküsü bittiği zaman veya tekeri patladığı zaman nereye gideceğini bilmiyordu ama şuan burada belirli bir adres var artık. Umarım bu hem engelliler için hem de arkadaşımız için hayırlı olur.” 

“MAALESEF BUGÜN BURADA OLMADILAR”

Engelli bir birey tarafından açılan ve yine engelli vatandaşalara yönelik hizmet verecek olan iş yeri açılışına davet edildikleri halde katılım sağlamayanlara da küçük bir sitemde bulunan Baykara, “Açıkçası, büyüklerimizin burada olmasını beklerdik, maalesef olmadılar. Her zaman yanımızda olan, bizi yalnız bırakmayan, ailemiz olan, Van Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz yanımızda bulundu ekibiyle beraber. Gönül isterdiki büyüklerimizin burada olup bu arkadaşlarımızın heyecanına ve coşkusuna ortak olmaları. Ama maalesef olmadı. Açıkçası bu durum da bizleri üzdü." ifadelerini kullandı.

“ENGELLERİ BERABER AŞALIM”

Son olarak duygularını dile getiren iş yeri sahibi Onur Öksün de şunları söyledi: “Bugün çok mutluyum, bir engellinin hayalini gerçekleştirmesi çok güzel bir duygu. Bütün engellilerin bu şekilde iş yeri açabileceğinin bir kanıtıdır bu. Her engelli iş yeri kurabilir ve çalışabilir, engelliye istihdam sağlayabilir. Böyle bir işyerinin ve servisin açılması çok güzel bir duygu, bütün engelli arkadaşlarımız bize destek olsunlar, engelleri beraber aşalım.”

Hayal ettiği iş yerinin açılışını gerçekleştirdi

Haber: M. Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi