HATUNOĞLU ALKIŞLARLA BIRAKTI!

YENİ BAŞKAN FETULLAH KARDAŞ OLDU

VAN 13.12.2021 13:27:54 0
HATUNOĞLU ALKIŞLARLA BIRAKTI!
Tarih: 01.01.0001 00:00

İstanbul da özel bir Otel de gerçekleşen (VİŞAD), Van İş Adamları Derneği 4’üncü olağan Kongresi yüksek katılımla gerçekleşti. Yeni kongrede aday olmayan ve geçtiğimiz dönem VİŞAD Genel Başkanlığı yapan Ahmet Fatih Hatunoğlu’nunda katıldığı kongrede, Fetullah Kardaş tüm üyelerin oyu'nu alarak Genel Başkan seçildi.

Van İş Adamları Derneği 4. Olağan Genel Kurulunu özel Otel’de gerçekleştirdi. Genel Kurula; Siyaset, Bürokrasi, İş Dünyası, Doğu ve Güneydoğu STK Başkanları, Sanatçılar ve farklı kesimlerden bir çok kişi katıldı. Üyelerin talebi üzerine tek listeyle seçime giren VİŞAD, kurucu ve mevcut yönetimde yer alan Fetullah Kardaş bütün üyelerin oyunu alarak yeni Genel Başkan seçildi.

Bu arada Fatih Hatunoğlu VİŞAD onursal başkanlığına seçildi..

8 Yıldır VİŞAD başkanlığını yapan  Fatih Hatunoğlu açıklamalarında önemli konulara değindi..

İşte Hatunoğlu’nun açıklamaları..

Kıymetli üyelerimiz ve değerli hemşerilerim.

Bilindiği üzere Şubat 2013’den bu güne kadar Van İş Adamları Derneği Genel Başkanlığını yürütmekteydim. Acısıyla, tatlısıyla son 1 yıl hariç dolu dolu 7 yıl geçirdik. Birçok alanda yaptığımız atılımlarla Vanlıların adını duyurmayı başardık. İl başkanlıklarından ülke başkanlıklarına kadar birçok yerde şubeler açtık. Ticaretin gelişmesi, büyümesi adına her türlü argümanı kullandık. Başardığımız işlerin yanında daha gidecek çok yolumuzun olduğu aşikardır.

Şahsım olarak bu görevi üstlenmekteki gayem iki haslet üzerineydi. Birincisi insanımızı yeni dünya düzenine göre inşaa etmek, ikincisi de globalleşen dünyada insanımıza yaşam inşaa etmekti. Bu düşünce kısa zamanda olmayacak, uzun vadeli bir plandır. Bu planın devam etmesi toplumumuzun geleceği bakımından hayati öneme sahiptir.

Başkanlık yaptığım süre boyunca insanlarımızın düşünce, inanç ve hayat felsefesine bakmaksızın nezaket ve hoşgörü ile yaklaştım. Şiarımız insanımızın her alanda ve her yerde olması düsturu üzerineydi. Asla bireysel menfaatleri gözetmeden toplumsal menfaat üzerine çalışmaktı. Çünkü toplumu kalkındırmak doğal olarak toplumu oluşturan bireyleri kalkındırmaktır.

Bundan sebeplerdir ki;

Kurumumuzu kimsenin arka bahçesi haline getirmedik.

Rüzgara göre eğilmedik.

Kalıba göre şekil almadık.

Bu ilkeli duruşumuz tüm hemşerilerimizin onurlu duruşu için olduğu unutulmamalıdır.

Toplumumuzu ekonomik, sosyal, bürokratik ve siyasal alanda güçlendirecek tek şey birlik olma ruhundan geçer.

Birlik olmak için bencil, haset ve ötekileştiren duygulardan uzak durmak gerek.

Bir toplumu alt edecek en büyük engel dedikodu kültürüdür. İş üretmeyen laf üreten her yapı, oluşum ve toplum kaybolmaya mahkumdur.

Yorucu, meşakkatli ve bir o kadar heyecan veren bu görevimden ayrılmak bana ne kadar hüzün verse de başka arkadaşlarımızın da katkı sağlaması ve yeni isimlerin olması önemli bir durumdur.

Yapılan olağan kongre ile görevimi yol arkadaşım, can dostum, kıymetli abim Sn. Fetullah Kardaş beye devir etmis olmak benim için onur kaynağıdır. Yeni yönetimin el emeği göz nuru derneğimizi daha ileri ufuklara taşıyacağından şüphem yoktur.

Bu süre zarfında bilerek veya bilmeyerek üzdüğüm, kırdığım, zarar verdiğim tüm eş, dost ve arkadaşlarımdan helallik dilerim. Hakkım varsa helal olsun. Bana desteğini hiç eksik etmeyen can dostlarıma da ayrıca minnet ve teşekkürlerimi sunarım.

Bu kurumun kurulmasında, gelişmesinde ve büyümesinde görev almış maddi ve manevi emekler vermiş,

Kurucularımıza, Birinci, İkinci ve Üçüncü Dönem de yönetimlerde görev almış tüm arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunar,.mevcut seçilen yönetime de başarılar dilerim.

4. Olağan Büyük Kongremizde bizleri yanlız bırakmayarak gücümüze, birliğimize ve sevincimize ortak olan kıymetli  katılımları ile bizleri onurlandıran tüm misafirlerimize ve üyelerimize teşekkür eder, şükranlarımızı sunarız.

FETULLAH KARDAŞ KONUŞMASINDA ŞUNLARA DEĞİNDİ

11 Aralık 2021 Cumartesi günü VİŞAD 4. Olağan Büyük Kongremizi yoğun bir katılım ile gerçekleştirdik.

Misyon olarak; Ülkemizin ve özelinde Van şehrimizin planlı ve sistemli bir sekilde kalkınıp, Ticari, Sınai, Ekonomik, Eğitim, Sosyal ve Kültür düzeyinin gelişmesine, Sermaye, Teknoloji, Fikir Alışverişi ve Koordinasyonu sağlayarak, daha yüksek bir düzeye ulaşmasına yardımcı olacak çalışmalarda bulunmak için yola çıkmıştır.

Vizyon olarak; Dinamik, Çalışkan, Girişimci, Gelişime açık bir şekilde ülkemiz ve Van’ımızın Tanıtımına, Kalkınmasına katkı sunan bir Sivil Toplum Kuruluşu olmaktır.

VİŞAD olarak işimiz laf değil; Yaptığımız ve yapacağımız icraatlar ile insanlarımızın uyanmasına ve yaşanılan gerçekleri görmesine vesile olmaktır.

3 yıl gibi bir zaman zarfında yapılanların, yapacaklarımızın teminatıdır düşüncesi ile iş adamlarımıza ve insanlarımıza güvenerek,  inanarak yolumuza devam edeceğiz.

Çünkü biz VİŞAD ailesiyiz.

4. Olağan Büyük Kongremizde bizleri yanlız bırakmayarak gücümüze, birliğimize ve sevincimize ortak olan kıymetli  katılımları ile bizleri onurlandıran tüm misafirlerimize ve üyelerimize teşekkür eder, şükranlarımızı sunarız.

YENİ YÖNETİM ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU

Naim Akay

Murat Han

Abubekir Bozkızıl

Yusuf Çelik

Derya Aydemir

Seyithan Ayüz

Emrah Bilecen

Cenap Tuncer

Mehmet Faruk Demir

Fatih Dadak

Harun Şen

Şahin İzci

İlhan Babur

Adem İnci

Sevgi Bütünöz

Hikmet Türkan

Ferman Keleş

Suat Çiçek

Mahinur Öztürk Gökçenay

Şevket Songültekin

Mesut Budak

Mehmet Emin Tuncel

Yasin Gülşen

Muammer Aydın

Denetleme Kurulu Asil Üyeler

Mürsel Sarı

Salih Zeki Salihoğlu

Elif Ayöz

Haysiyet Divanı Asil Üyeler

Ayhan Tuncer

Ayhan Gündüz

Muhsin Balık