Hasatla birlikte tarlada denetimler de başladı

Van’da hasat dönemine girilirken Ziraat Odaları tarım danışmanları ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri de hasat durumu ve biçer döverler ile ilgili olarak tarlada denetimlere başladı.

VAN 7.07.2021 10:23:09 0
Hasatla birlikte tarlada denetimler de başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’da, 2020-2021 dönemi ekin hasadı başladı. 
Ürün sahiplerinin talebi üzerine özellikle Diyarbakır ve Mardin taraflarından gelen biçer döver sahipleri tarlada hasat gerçekleştiriyor.

DENETİMLER BAŞLADI

Hasat ile birlikte biçer döverler tarafından tarlada yapılan çalışmalara dair kontroller de başladı.
Tuşba Ziraat Odası Tarım Danışmanları, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte Tuşba ilçesine bağlı Alabayır Mahallesi ile VOTAŞ yakınlarındaki ekin tarlalarında biçer döver kontrolleri gerçekleştirdi.

AMAÇ, KAYIPLARI ASGARİYE ÇEKMEK

Tuşba Ziraat Odası yetkilileri, yapılan denetimlerin amacının çiftçilerin hasat kayıplarının asgari düzeye indirilmesi olduğunu söyledi.
Yetkililer, yapılan kontrollerde hasat işinin düzgün yapılıp yapılmadığına, tanelerin dökülüp dökülmediğine, samanın çapının, sap boyunun uygun olup olmadığına dikkat ettiklerini ifade etti.

EVRAKLAR DA İNCELENİYOR 

Tarlada hasat denetimi yapan ziraat odası ve tarım uzmanları aynı zamanda biçer döver sahiplerinin evraklarını da inceliyor.
Tarlada hasat gerçekleştiren biçer döver sahiplerinin gerçekten yetkili olup olmadığına dair evraklarının kontrol edildiği belirtildi.

BİÇER DÖVER FİYATLARI

Van’da çiftçilerin önceki yıllarda en fazla yaşadığı sorunlardan birini de biçer döver fiyatları oluşturuyordu.
Çiftçiler, geçen yıl biçer döver sahiplerine yüksek bedeller ödemekten yakınırken, bu sene fiyatların makul olduğu belirtildi.
Tuşba Ziraat Odası yetkilileri, bu yıl fiyatların uygun olduğunu ve belirlenen fiyat üzerinden hasat gerçekleştirildiğini kaydetti.

Özel Haber: M.Selim KURT

Prestij Haber Merkezi