Hamsi ve Van Balığı'na ilgi büyük

Havaların soğuması ve ardından kar yağışı ile birlikte, balıkçılar yoğun bir iş dönemine girdi. Tezgâhlarında onlarca çeşit bulundurarak, gelen müşterilerin talebine cevap vermeye çalışan balıkçı esnafı, kar yağışı ile birli

VAN 30.12.2020 11:22:10 0
Hamsi ve Van Balığı'na ilgi büyük
Tarih: 01.01.0001 00:00

Sezona bereketli bir başlangıç yaptıklarını dile getiren balıkçı esnafı, bu günlerde yoğun bir iş dönemi yaşıyor. Havaların soğuması ve ardından kar yağışıyla birlikte işlerinde artış yaşanan balıkçı esnafı, vatandaşların balık çeşitlerine olan ilgisinden ve satışlardan oldukça memnun. 
Van’da uzun yıllardır balık satarak geçimini sağlayan Van Gölü Balıkçılık sahibi Bülent Demir, balıkçı esnafının yoğun bir iş dönemine girdiğini söyledi. Demir, balık çeşitlerinden en çok Hamsi ve Van Balığına ilgi olduğunu belirterek: “Van Balığı, Aralık ayı başında ilk 3 hafta yok denebilecek kadar azdı, ancak son 2-3 gündür bir bolluk söz konusu. Geçenlerde kilo fiyatı 12 TL idi, şimdi 10 TL. Van Balığına ilgi fazla. ”dedi.

“EN ÇOK SATILAN ÜRÜN VAN BALIĞI VE HAMSİ”

Van Gölü Balıkçılık sahibi Bülent Demir, sezona bereketli başladıklarını ve kar yağışıyla birlikte işlerinde artış yaşadıklarını söyledi. Demir: “İşlerimizde bir artış oldu ama bazı balık çeşitlerinde ise azalma var. Mesela hamsi azalan balık çeşitlerimizden. Bunun sebebi de bana göre; önceki senelerden kaynaklı bilinçsiz avlanmadan dolayı ve şimdiki hamsinin boyut olarak küçük olması, bu tür sebeplerden kaynaklanıyor.  Şuan tezgâhımızda 15 çeşit balığımız var ama bazı ürünlerde fiyatlar düşerken bazı ürünlerde ise fiyatlar biraz yüksek. Mesela Van Balığı fiyatı düştü şimdi en çok satılan ürün Van Balığı ve Hamsi” dedi. 
Tezgâhlarda yer alan balık çeşitlerinin fiyatları hakkında bilgi veren Demir: “Kar yağmaya başladıktan sonra işlerimizde bir hareketlilik oldu. Vatandaşlarımızın talebi oldukça iyi. Herkes kendi bütçesine göre alışverişini yapıyor, satışlardan memnunuz. Balık fiyatlarımız da şöyle; Çipura 40 TL, Kaya Levrek 50 TL, Dil Balığı 40 TL, Uskumru 25 TL, Yerli Somon 38 TL, Barbun 35 TL, Karagöz 25 TL, Kaya Mercan 35 TL, İstavrit 25 TL, İri İstavrit 35 TL, Hamsi 20 TL, Van Balığı 10 TL. Müşterilerimizin talebine görebalığı temizleyerek ya da pişirerek de satıyoruz” ifadelerini kullandı.  
Özel Haber: M. Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi