Hamsi küçüldü, talep azaldı

Hamsinin yeteri kadar büyümemesi nedeniyle alınan avlanma yasağı 28 Ocak 2021 tarihine kadar uzatılmıştı. Yarından sonra denetimli olarak hamsi avlamaya izin verilecek.

VAN 27.01.2021 10:17:21 0
Hamsi küçüldü, talep azaldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da da balıkçılarda satılan hamsinin boyutu oldukça küçük. Bu durum da hamsi satışlarını haliyle etkiledi. Balıkçı Bülent Demir, hamsinin boyutunun küçük kalmasını bilinçsiz avcılığa bağladığını söyledi. Van Gölü Balıkçılık sahibi Bülent Demir; "Ümit ediyorum ki 28 Ocak'tan sonra avlanan hamsilerin boyu daha büyük olur. Açıkçası hamsinin boyutunun küçük olması, müşterilerimizin bu balığa olan ilgisini düşürdü" dedi.
Van Gölü Balıkçılık sahibi Bülent Demir, bilinçsiz avlanmadan dolayı hamsinin normal boyundan daha küçük avlandığını söyleyerek, av yasağından sonra boyutunun büyümesini umduklarını belirtti.
Balığa geçen yıllara oranla ilginin biraz azaldığını belirten Van Gölü Balıkçılık Sahibi Bülent Demir, "Balık çeşitlerinde şuan herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz. 1 Nisan itibari ile de av yasağı başlıyor ama Van Balığı’nda avlanma yasağı 15 Nisan'da başlıyor. Balık çeşitleri var ancak vatandaşların balığa olan ilgisi geçen senelere göre biraz azaldı. Balık fiyatlarında bir miktar artış söz konusu. Mesela geçen sene Hamsi 10-15 TL iken şimdi 20 TL. Hamsinin bu yıl boyunun küçük kalması da satışları etkiledi.”ifadelerini kullandı.
Balıkçı Bülent Demir, bazı  balık fiyatlarına ilişkin de şu bilgileri verdi: “ Çipura 40 TL, Levrek 50 TL, Dil Balığı 40 TL, Kaya Levreği 50 TL, Mezgit 25 TL, Mercan 20-30 TL arası, Gopez 20 TL.”. 
Özel Haber: M. Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi