HAMAS VE İSLAMİ CİHAD, “İSRAİL’LE ATEŞKESİ” GÖRÜŞTÜ -

Hamas ve İslami Cihad hareketleri, İsrail ile ateşkes konusunda “uluslararası görüşmeleri” konuşmak için toplandı

VAN 17.08.2015 09:55:41 0
HAMAS VE İSLAMİ CİHAD, “İSRAİL’LE ATEŞKESİ” GÖRÜŞTÜ -
Tarih: 01.01.0001 00:00
Gazze’deki Hamas ve İslami Cihad hareketlerinin, İsrail ile ateşkes anlaşması çabaları konusunda yapılan uluslararası görüşmeleri ele almak için toplantı düzenlediği bildirildi.
Hamas ve İslami Cihad hareketlerinden yapılan yazılı açıklamada, “Gazze Şeridi’nde düzenlenen ve iki hareketin yöneticilerinin de hazır bulunduğu toplantıda, başta gündemdeki siyasi meseleler ve yaşanan gelişmeler karşısında nasıl bir tavır izleneceği olmak üzere pek çok önemli konunun ele alındığı” belirtildi.
Toplantıda, Gazze ablukasının son bulması, İsrail ile ateşkesin kalıcı hale getirilmesi için yapılan uluslararası görüşmeler ve sunulan öneriler karşısında alınacak tavrın belirlenmesinin yollarının konuşulduğuna işaret edilen açıklamada, söz konusu uluslararası görüşmeler ve ateşkes önerileri hakkında ise ayrıntı verilmedi.
Hamas, perşembe günü yaptığı açıklamada, Ortadoğu Dörtlüsü eski temsilcisi Tony Blair ve uluslararası kesimlerle, “İsrail’le ateşkes konusunda” yaptığı görüşmelerle ilgili Filistinli diğer gruplara bilgi verdiğini duyurmuştu.
Uluslararası basında, Katar’da Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal ile Tony Blair arasında, İsrail’le ateşkes konusunda görüşmeler yapıldığı yönünde haberler yer almış ancak Hamas’tan bu yönde resmi bir açıklama yapılmamıştı.
İsrail basınında da bazı uluslararası kesimler tarafından Gazze’de uzun süreli ateşkes sağlanması için Hamas ile İsrail arasında ara buluculuk yapıldığı, Hamas’ın anlaşma konusunda son rötuşları tamamlamaya çalıştığı iddiaları yer almıştı.
- See more at: http://www.iktibasdergisi.com/hamas-ve-islami-cihad-israille-ateskesi-gorustu/#sthash.4ewnVARQ.dpuf

Dünya Bülteni