Hamas: 'AK Parti'nin Seçimi Kazanması Filistin'in Zaferidir'

Hamas, Türkiye'deki seçimlerden Ak Parti'nin zaferle çıkmasından duyduğu memnuniyetini belirtti.

VAN 1.04.2014 12:13:30 0
Hamas:
Tarih: 01.01.0001 00:00
İslami Direniş Hareketi (Hamas), Türkiye'de yapılan yerel seçimlerin sonuçlarının, Filistin davasına destek olan ve Filistin davasını öncelikleri arasına alan AK Parti için zafer teşkil ettiğini söyledi.

Hamas Hareketi liderlerinden Salah El-Berdevil, Quds Press Haber Ajansı'na konuyla ilgili verdiği demeçte, Türkiye'deki demokrasi tecrübesine övgüde bulundu ve seçimleri AK Parti'nin kazanmasının Türkiye halkının kendisine saygı duyan ve haklarını savunan yönetime cevabı olduğunu ifade etti.

Seçimler münasebetiyle Hamas Hareketi olarak Türkiye halkını ve yönetimini kutladıklarını kaydeden El-Berdevil, Türkiye'deki mevcut hükümetin halkların iradesine saygının güvenini kazanmanın tek yolu olduğunu anladığını ve halkın da bunu ödüllendirdiğini söyledi.

Filistin halkına destek olan bir partinin seçim başarısıyla mutlu olurken diğer yandan da Arap dünyasındaki demokrasi tecrübesinin başarısız olmasından üzüntü duyduklarını ifade eden El-Berdevil, Arapların da gerçek demokrasiye kavuşmalarını ve özgür iradeleriyle yöneticilerini seçecekleri bir günün gelmesini ümit ettiklerini dile getirdi.

Filistin davasına ve Gazze'ye yakın duruşu nedeniyle Erdoğan'ın kazandığı zafere sevindiklerini bildiren El-Berdevil, Erdoğan'ın ilke sahibi bir lider olduğunu gösterdiğini söyledi.

Filistinli siyasileri Türkiye'deki tecrübeden ders almaya davet eden El-Berdevil, alınacak en önemli dersin liderlerin halkın haklarına ve değerlerine sahip çıkması olduğunu ifade etti.

Filistin milletvekili Semira Halayıka ise Filistin'de ve Arap dünyasında birçok kişinin AK Parti'nin başarısına sevindiğini belirterek, Arapların da Arap dünyasında yönetimde Erdoğan'ın programını benimseyen bir lider görmek istediğini söyledi.

FİEM