Halkın sağlığı tehdit altında'!

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Soygüder, şehir içindeki ahırların hastalık yaydığı uyarısında bulundu.

VAN 13.02.2013 11:18:42 0
Halkın sağlığı tehdit altında
Tarih: 01.01.0001 00:00

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Soygüder, şehir içindeki ahırların halkın sağlığını tehdit ettiğini ve mutlaka bu ahırların şehrin dışına taşınması gerektiğini söyledi.

Binlerce ahırın şehir merkezinde olmasının sağlıksız koşullar ortaya koyduğunu belirten Prof. Dr. Soygöder, “Bu sağlıksız koşullar da elbetteki halkın sağlığını tehdit eder noktalara ulaşabiliyor. Bunun önlenebilmesi için çalışmalar yapılmalıdır. Zaten bildiğim kadarıyla paylaşmam gerekirse ahırların şehir dışına taşınması mevzusunda bir takım çalışmalar yapılıyor. Umarım sonuç alınır” dedi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi olarak, bu konu ile ilgili bir yaptırım güçlerinin söz konusu olmadığını kaydeden Soygüder; “Ancak samimiyetimizle söylüyoruz ki ahırların taşınması konusunda bizden destek istenmesi durumunda her türlü katkıyı sunmaya hazırız. Bazi illerde olduğu gibi Van’ımız da da ahırlar konusu çözülmeli, hayvancılık daha modern şartlarda yapılmalı ve kentimiz de bu kötü görüntüden kurtarılmalıdır” ifadelerini kullandı.
Haber: Umut TARHAN