'Halkın huzurunu kaçıracak tezgâhın içinde olmayacağız'

Hür Dava Partisi Van Teşkilatı, Şırnak'ın Cizre ilçesinde dün gece PKK'li çeteler tarafından gerçekleştirilen saldırılar ile ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, HÜDA-PAR'ın halkın zararına olacak ve halkın huzurunu kaçıra

VAN 23.10.2013 21:20:12 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Van İl Teşkilatı dün akşam saatlerinde PKK/BDP'li çeteler tarafından mütedeyyin ailelerin evlerine yönelik düzenlenen silahlı saldırıları kınayarak, halkın zararına olacak ve halkın huzurunu kaçıracak hiçbir tezgâhın içinde olunmayacağı belirtildi. Açıklamada, parti olarak sağduyu ve sabırlarını koruyacaklarının altı çizilerek, toplumun tüm kesimlerinin saldırgan tarafa tepki göstermeleri ve yaptıklarının yanlışlığını ortaya koymaları çağrısında bulunundu.

HÜDA-PAR Van İl Başkanlığı adına yapılan yazılı açıklamada, "Huzurdan huzursuz olan ve son 1 ay içerisinde Bayram ve hiçbir mukaddes güne saygı duymaksızın İslami Sivil Toplum Kuruluşlarına, İslami Şahsiyetlere ve HÜDA-PAR üye ve gönüllülerine defalarca saldıran PKK gençlik yapılanması, en son dün gece yine Cizre'de Hüda-Par üye ve gönüllülerine silahlı saldırıda bulunmuş ve iki şahsı da yaralanmıştır." hatırlatılması yapılarak, HÜDA PAR'ın halkın ve hakkın yanında yer alan, hayırlı hizmetlerde bulunan bir parti ve camia olduğu vurgulandı.



Açıklamanın devamında, "Fakat bu sahiplenme ve halkla kucaklaşma görülüyor ki, halka verecek hiçbir şeyi olmayanları ciddi olarak endişelendirmiş ve bildik klasik metotlarıyla saldırıya geçmişlerdir. Bu halk onları iyi tanımakta ve onlarda bu halkı iyi tanımaktadırlar. Süreç içerisinde kaybedecekleri gerçeği onlarda bu saldırı güdüsünü harekete geçirmektedir." denildi.


Sayısı ve tehlike seviyesi giderek artan taşlı, molotoflu, silahlı ve bombalı saldırıların hiçbirinin failinin yakalanmamasının, derinlerde bir işbirliğinin varlığına işaret edildiği açıklamada devletede çağrıda bulunarak, derhal bu olayların tümünün üstüne gidilmesi gerektiği ve saldırganların biran öce ortaya çıkarılması istendi.

Açıklamanın devamında yapılan saldırılar çirkinlik olarak nitelendirilerek, saldırılar kınandı. (İLKHA)