“HALKIMIZI UYARIYORUZ“

HDP ve DBP Van İl Başkanlıkları tarafından ortak bir açıklama yapılarak kirli güçlerin devreye girdiği belirtildi ve halk provokasyonlara karşı uyarıldı.

VAN 7.04.2015 10:32:36 0
“HALKIMIZI UYARIYORUZ“
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Yapılan ortak yazılı açıklamada şöyle denildi; "Değerli Halkımız, seçim sürecine girdiğimiz bu günlerde yine kutuplaştırıcı ve toplumu birbirine kırdıran politikalar kirli güçler eliyle devreye sokulmuştur. Bugüne kadar toplumu kutuplaştırarak iktidarını koruyan AKP Hükümeti yeniden aynı yöntemlere başvurmaktadır. Önce polis operasyonuyla hukuksuz bir şekilde 3 kişinin yaşamını yitirmesi, yaratılan kin ve nefretle cenazelerin dahi taşlattırılacak noktaya gelinmesi, avukatların hedef tahtasına yerleştirilmesi, öğretmenlerin hiçleştirilmesi, üniversitelerin karıştırılması gibi daha da uzatılabilecek bir listeyi devreye sokan AKP'nin, derin güçlerin gözünü kan bürümüştür. Bunun sebebi ise AKP'nin yolsuzluklarına, rantına, rüşvetine, adam kayırmacılığına, zulmüne, vahşetine artık tahammülü kalmayan insanların AKP'den uzaklaşması karşısında onları güya bir arada tutma çabasıdır. Toplumda korku yayarak, kendisine, kendisi şahsında devlete bir saldırı, tehdit olduğu kanısını yaratarak taban bulmaya çalışan AKP zaten şimdiye kadar da mağduriyet edebiyatından beslenmemiş midir? Türkiye'de meydana gelen bu gelişmelere paralel bir biçimde ilimizde devreye sokulan anlayış ise halkın bir kesimi diğerine düşman etme çabasıdır. Bazı provokasyonlar hazırlayarak 'Şu anlayış diğeriyle çatışıyor. Şu aşiret diğeriyle kavgalı.' anlayışıyla seçimlere az zaman kala Van şehrimizin, halkımızın birliğini bozmaya çalışmaktadırlar. Beşir Atalay'ın Colemêrg ve Cizîr için hazırlanan 'entegre projeleri' nasıl aşiret ve HÜDA-PAR gerilimini doğurmuşsa aynı projeleri burada da hayata geçirebilirler."

"HALKIMIZI UYARIYORUZ"
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi; "Halkımızı uyarıyoruz. Provokasyon peşinde koşan bazı güçler Van'da demokratik, özgür ve barışçıl bir seçimin yapılmaması için ellerinden geleni yapmaktadırlar. Bu planları devam da edecektir. Halkların Demokratik Partisi'nin yükselmesine tahammülü olmayan devlet ve derin güçler her türlü provokasyonu yapmaya açıktırlar. 05 Nisan 2014 Pazar günü Karşıyaka Mahallesi'nde çıkan kavga da bu şekilde planlanmış bir olaydır. Hangi amaçla eylem yaptıkları bilinmeyen bazı gençler bir kavganın meydana gelmesine sebep olmuş, bu kavga yöneticilerimiz ve mahalle meclis çalışanlarımızın çabası ve halkımızın sağduyusu sayesinde büyümeden sonlanmıştır. Ancak bu tarz olaylar kirli güçler eliyle yeniden denenebilir. Tüm halkımızı seçimlerden önce toplumu kutuplaştırarak onun üzerinden oy devşirmeye çalışan kötü niyetlilere karşı dikkatli olmaya, bu tür provokasyonlara karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz."

/ Haber Merkezi

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -