“HALKIMIZ HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR DİYOR

.”(Osman Gülaçar V.B.B adayı)

VAN 17.02.2014 22:26:08 0
“HALKIMIZ HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR DİYOR
Tarih: 01.01.0001 00:00
Abdulhalim Almalı

GÜLAÇAR’LA NEDEN OLMASIN?..
“HALKIMIZ HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR DİYOR.”(Osman Gülaçar V.B.B adayı)
Osman Gülaçar kamaraların karşısına geçerek kazanması halinde yapacağı projeleri halka anlattı. Çözüm sürecinin en fazla hedef alındığı şu günlerde, seçim çalışmaları, partilerin yapacakları veya yapmayı düşündükleri projelerini kamuoyuna açıklamaya başladılar. Ülkemizdeki sistemin yapısı nedeniyle özellikle bölgemizdeki illerin gerekli hizmeti alamamış olması, gelişen ve değişen dünya şartlarının artan imkânlara ve nüfusa göre yeteri oranda sağlanamamasından dolayı doğal olarak bölge halkı üzerinde oldukça etki yapmaktadır.
Siyasal istikrarı bahane ederek bölgeye gelmeyen yatırımcılar artık azda olsa sağlanan istikrardan dolayı bölgeye gelmeye bölgedeki makûs talihi yıkmaya başlanmış durumdadır. Bundan daha önemlisi ise değişen devlet yapısı halka daha fazla değer vermeye, halkı öncelemeye başladığı yeni yapı gereği hizmette geri kalmış/bırakılmış bölgelere devlet eliyle de yatırımlar akmaya başladı. Bunun en önemli yanlarından birini deprem süresince Vanlılar olarak bizler yaşadık özellikle konutlaşma acısından süratle konutların inşa edilip yeni yerleşim alanları açılarak halka teslim edilmesi Van açısından çok önemli bir yatırım olarak tarihe geçti.
Öte yandan bir yılı aşan bir süredir artık acı haberler alınmıyor, doğuda-batıda, kuzeyde-güneyde analar-babalar ağlamıyor, kadınlar dul çocuklar öksüz kalmıyor. Bütün bu gelişmelerden dolayı birileri kardeşliğimizin pekişmesinden, bölgenin yatırıma dönüşmesinde rahatsız oluyor. Önümüzdeki günlerde yeniden kutlanacak olan newrozun geçen yıl büyük bir coşkuyla kutlanılmasının ardından başlayan barış sürecinin bir tarafı olarak okunan mektuptan ve sonra çok önemli gelişmelerin olması ister istemez bir kısım rahatsız etti. Bu bahar havasından rahatsız olanlar, bozmak için elinden geleni yapıyor.
Demin dediğim gibi seçim sürecinin içinde olduğumuz için barış, huzur ve istikrarın devamı açısından ilimizde hizmet sıkıntılarının özellikle belediyecilik alanında giderilmesi açsından aday ve partinin önemini artık bilmeyenimiz yoktur. İktidar partisi Adalet ve Kalkınma Partisi büyükşehir aday Osman Gülaçar dün itibarıyla kazandığında yapacağı projeleri anlatmak için basının karşısına geçti.
Gülaçar’ın açıklamalarında önemli olan birkaç başlığı sizlerle paylaşmak istedim. Barış ve kardeşlik süreci ile yeni bir döneme girildiğini, yeni dönemde yeni bir belediyecilik anlayışının olması gerektiğini, dolayısıyla ideolojik değil, hizmet odaklı, insanı merkeze koyan bir belediyecilik anlayışı getireceklerini söyleyen Gülaçar sözlerine şöyle devam etti.
“Projelerimizi hazırlarken ak belediyecilik hizmetinin mimarı, depremde de yanımızda olan, Van’a sevdalı bir Başbakan, ‘Van’a Gelecek’ sloganıyla, Marka şehirlerin marka projeleri olmalıdır. Stadyum, bilim merkezi, yeni otogar, modern sebze ve meyve hali, yeni hayvan pazarı projelerimiz var. Halkımız her şeyin en iyisini hak ediyor diyoruz. Kentsel dönüşüm projeleri ile daha modern şehir, 5 yıldızlı halk plajları, itfaiye araçları ile gücümüze güç katacağız.”
“Kent mobilyaları, taksi durakları, ulaşımın kilitlerini bir bir açacağız. Yeni caddeler, alternatif caddeler, köprülü kavşaklar, yaya üst geçitleri, park sorunlarına kalıcı çözümler için otoparklar getiriyoruz. Avrupa standartlarında caddeler yapılacak. 5 yılda 1,5 milyon ton asfalt. Rekor diye söylüyoruz, 10 milyon metrekare asfalt, 500 bin metrekare kaldırım ile kaldırımsız yol kalmayacak. İlçelerimize kolay ulaşım için yeni otobüsler, mevcudu muhafaza ederek yeni halk otobüsleri, yeni karla mücadele araçları, acil müdahale ve bakım araçları getiriyoruz. Yeni zabıta araçları, yeni modern temizlik araçları, amatör spor için gençlerimize, insanımıza yakışan bir merkez yapacağız.” Ve devamı.
İnsanımız kirli siyaset anlayışına mahkûm olarak yaşatıldığı için doğal olarak açıklamalar kuşkuyla bakıyor, şu soruyu sormadan edemiyor.  Bu yapılanları yapmak mümkün mü? Evet, güçlü bir aday, kaliteli ekiple işe soyulan Osman Gülaçar’la bu mümkündür. Çünkü Van’a sevdalı bir başbakan güçlü bir iktidar hiçbir siyasi kirliliği olmamış olamayacak olan Gülaçar neden olmasın?
Diğer illerde AK Parti belediyeciliğinin yapmış olduğu hizmetler, çözüm sürecinin getirmiş olduğu rahatlığı sağlayan irade arkasında olduğu için neden olmasın? Olması için birçok nedenler var, ancak olmaması için tek neden var o da Osman Gülaçar’a görev verilmeyecek olmasıdır. Hizmete susamış bir il olarak seçenekleri karşımıza aldığımızda hangisinin Türkiye gerçekleriyle daha fazla güçlü olduğuna bakarak karar verilmesi halinde kazanan ilimiz olacaktır.
Nasihatlerin musibetlerden evla olması dileğiyle.