Halk Sağlığı Müdürlüğü iki proje başlattı

Dünya Oral Sağlık(ağız) Günü münasebetiyle Halk Sağlığı Müdürlüğü iki proje başlattı. Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren, ağız diş sağlığının bireylerde çocuk yaşta başlayarak, geleceklerine kadar etki edebilen öne

VAN 23.03.2015 16:29:40 0
Halk Sağlığı Müdürlüğü iki proje başlattı
Tarih: 01.01.0001 00:00
            Ağız-Diş sağlığına dikkatleri çekebilmek ve erken önlem alınması durumunda yaşanacak problemleri de ortadan kaldırmak amacıyla, Van Halk Sağlığı Müdürlüğü, Dünya Oral Sağlık Günü münasebetiyle, Ana sınıfı öğrencilerine yönelik Diş Fırçalama Alışkanlığının Kazandırılması ve lise öğrencilerine yönelik ise Diş Taşı Nedeniyle Diş Kayıplarına Son projelerini başlattı. 

             Projelerle ilgili ise şu açıklama yapıldı: "Diş taşı nedeniyle diş kayıplarına son projesi; İpekyolu ilçesinde bulunan Bostaniçi Anadolu Lisesinde başlatılmıştır. Bu proje kapsamında, diş sağlığı için eğitim ve tarama yapılması, diş fırçalama alışkanlığının sağlanması ve diş taşına bağlı olarak gelişecek olan diş kayıplarını önlemek amacıyla Acil diş taşı temizliği yapılması gereken öğrencilere diş taşı temizliğinin yapılması planlanmaktadır. Ana sınıfı öğrencilerine yönelik " Diş Fırçalama Alışkanlığının Kazandırılması" projesi ise Çaldıran ve Gürpınar ilçelerinde başlatılmıştır. Bu proje kapsamında ilçelerde belirlenen anaokullarında diş sağlığı için eğitim ve tarama yapılması ve 3 ay süre ile okulda diş fırçalama etkinliği yaptırılarak, çocuklara fırçalama alışkanlığının kazandırılması hedeflenmektedir"

           Dr. İmren, açıklamalarında ayrıca İlde mevcut diğer okullarda; Ağız-Diş sağlığı taraması yapıldığı, Ağız-Diş sağlığının önemi noktasında bilinç düzeyinin artırılması, diş taşı yönünde öğrencilerde farkındalık oluşturmak, zamanında diş hekimine başvurmasını sağlamak, diş fırçalama alışkanlığının kazandırılması, çürüğün sebepleri hakkında bilgi vermek, erken dönem diş kayıplarını en aza indirgemek, çocukların karışık dişlenme dönemine girdiği 6 yaş (kalıcı) dişlerinin takibini yapmak gibi birçok konuda eğitim verilmekte ve bu konular hakkında okullara afiş, broşür ve CD dağıtılmakta olduğunu ifade etti.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi