Halk oyunları il birincileri belli oldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 2021-2022 Faaliyet Programı çerçevesinde, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Okul Sporları Halk Oyunları İl Birinciliği yarışmaları sona e

VAN 15.02.2022 12:30:57 0
Halk oyunları il birincileri belli oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Edremit Nur Tatar Spor Salonu’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan yarışmalar geleneksel, düzenlemeli ve düzenlemesiz kategorilerinde yapıldı. Okulların performansları salondakiler tarafından ilgiyle izlendi.

Halk oyunları ekipleri dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele ettiler. Nur Tatar Spor Salonunda yapılan Okullararası Halk oyunları il birinciliği yarışmaları 11 okulun katılımıyla yapıldı.

Yöre kültürünün en güzel bir şekilde yansıtıldığı oyunda öğrenciler birinci olabilmek için ter döktüler.

Okullararası Halk oyunları yarışmalarını, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Spor Hizmetleri Müdürü, Türkiye Halkoyunları Federasyonu Gözlemci Heyeti, Edremit Gençlik ve Spor İlçe Müdürü, il protokol üyeleri, hakem ve çok sayıda vatandaş izledi.

11 okulun katılımlarıyla gerçekleştirilen okullararası halk oyunları il birinciliği yarışmaları sonucunda, Gençler Düzenlemeli dalda Cumhuriyet Anadolu Lisesi Birinci olurken, Yıldızlar Düzenlemesiz dalda, Koç Ortaokulu birinci, Lütfiye Binnaz Saçlı Ortaokulu ise ikinci oldu.

Yıldızlar Düzenlemeli dalda Hilmi Irak Ortaokulu Birinci, Sempaş Ortaokulu İkinci ve Hacıbekir Ortaokulu ise Üçüncü oldu. Gençler Düzenlemesiz kategorisinde İpekyolu Anadolu Lisesi Birinci, Cumhuriyet Anadolu Lisesi İkinci, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Üçüncü ve Vangölü Anadolu Lisesi ise oldu.

Minikler Düzenlemesiz dalda ise Fevzi Geyik İlkokulu Birincilik kupasının sahibi oldu.

Dereceye giren ekiplerin ödülleri Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Spor Hizmetleri Müdürü, Edremit Gençlik ve Spor İlçe Müdürü, Türkiye Halkoyunları Federasyonu Hakem ve Gözlemci Heyeti Üyeleri ve okul müdürleri tarafından verildi.