HALK MAĞDUR EDİLMEMELİ

Van'ın Gürpınar ilçesi Belediyesi Eş Başkanı Zeki Yıldız, AVM'lerin esnafı zor durumda bıraktığına dikkat çekerek, 'Burada bir market açıldı, birkaç gün satış yaptı, tüm çarşı resmen durdu. O zaman bu tür marketlerin gelmesini

VAN 4.05.2015 09:23:34 0
HALK MAĞDUR EDİLMEMELİ
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

Gürpınar'da bir süre önce açılan Alışveriş Merkezi (AVM) esnafı zor durumda bıraktı. Günlerce satış yapamayan esnaf, ilçede market açılmasını protesto etmek amacıyla aralarında imza kampanyası başlattı.

BELEDİYE RUHSAT VERMEDİ

Esnafın imdadına ise, belediye yetişti. Marketin evraklarını inceleyen belediye, bulduğu eksiklerden dolayı ruhsat işlemlerini iptal etti. Dolayısıyla market kapatıldı. Esnaf yeniden rahat bir nefes aldı.

Gazetemize konuşan Belediye Eş Başkanı Zeki Yıldız, "Kimi yapı eksikleri vardı, bu nedenle ruhsat vermedik." dedi.

Marketlerin sermaye göçüne yol açtığını ifade eden Yıldız, "Biz serbest piyasaya müdahale edemeyiz tabi ancak bu tür market ve işletmeler sermaye ve insan göçüne neden olur ve aynı zamanda süpürgecidir, tabi bu benim düşüncem sadece." diye konuştu.

KOOPERATİF KURULSUN!

Esnafa önerilerde de bulunan Yıldız, şunları söyledi:

"Gürpınar esnafı kendi aralarında örgütlenerek pekâlâ bir tüketim kooperatifi kurabilir, ki bu her açıdan bizi geliştirir. Bu konuda esnafla toplantı yaptık, onlara da söyledik, çünkü market açıldı, birkaç gün satış yaptı, tüm çarşı resmen durdu kimse doğru düzgün satış yapamadı ve imza topladılar; derken aslında ne kadar dayanaksız ve sahipsiz olduklarını kendileri gördü. O zaman bu tür marketlerin gelmesini engelleyecek ekonomik tedbirleri geliştirmeleri gerekir."

HALK MAĞDUR EDİLMEMELİ

Marketlerle halkın mağdur edilmemesi çağrısı yapan Yıldız, şunları kaydetti:
"Bu marketler yağ, süt ve yoğurdu taa nerden getirip satıyor, peki, yerelde üretilen tereyağını en temiz koşullarda halka sunacak bu çok önemli. Sonuçta halkın mağdur edilmemesi gerekir. Zaten yoksullaşan bir ilçeyiz, bir iliz, o zaman bu tür ve benzeri iktisadî tedbirleri almamız gerekir diye düşünüyorum."

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı