HALK KONUŞTU;

'Büyükşehire yakışır bir il olmalıyız'

VAN 31.03.2014 10:31:19 0
HALK KONUŞTU;
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van'da imar sorunu başta olmak üzere ulaşım, yol, ekonomi ve sosyal alanlar gibi birçok problemin olduğunu belirten vatandaşlar, seçimler sonrası kolların biran evvel sıvanarak hizmete başlanması gerektiğini söylediler.




Haber: Fazıl ERÜŞ

Van´ın çok önemli eksikliklerinin olduğunu ifade eden vatandaşlar bu eksiklerin bir an önce tamamlanması yönünde çalışmaların yapılması gerektiğini belirttiler. Van´ın en önemli sorununun işsizlik olduğunu söyleyen vatandaşlar, büyük ekonomik sıkıntılar yaşadıklarını ifade ettiler. Seçilen belediye başkanlarının da halkın iradesi ile seçildiğine dikkat çeken vatandaşlar, artık bundan sonra hizmet zamanı olduğunu ifade ettiler. Van´ın diğer büyükşehirler seviyesinde büyüyeceğine de inanan vatandaşlar, halkın da bu konuda duyarlı olduğunu belirttiler.

BÜYÜKŞEHİRLERDEN
ÖRNEK ALMALIYIZ
Gençlerin büyük kısmının işsiz olduğunu ifade eden Mustafa Kurt, seyyar satıcılık yaptığını belirterek işsizliğe bir çözüm getirilmesini istedi. Van´ın bugünden itibaren resmen büyükşehir olduğunu söyleyen Kurt, "Diğer büyükşehirlerden örnek alınmalıdır. Sosyal yaşamı zenginleştiren parklar, alış veriş merkezleri ve spor kompleksleri yapılmalıdır. "dedi.

VAAT EDİLEN PROJELER
UYGULANMALIDIR
Cumhuriyet Caddesindeki kuyumcu dükkanlarından rahatsız olduğunu belirten Devrim Güneş adlı vatandaş, bunun kötü bir görüntüye neden olduğunu söyleyerek çözüm bulunmasını istedi.
Güneş, "Kuyumcular akşam saat 17.00´den sonra çalışmadıkları için Cumhuriyet Caddesi de ister istemez boşalıyor. Çünkü kuyumcular arasına sıkışan istisna dükkânlar var. Ama Cumhuriyet Caddesinde geç saatlere kadar çalışan alış veriş merkezleri olsa 24 saat kalabalık olur diye düşünüyorum.
Ayrıca Belediye Başkanımız hizmet ayırımı yapmadan Van´a vaat ettiği projeleri yerine getirmelidir.
Bu vaat edilen projeler yerine gelirse Van diğer illerden çok daha güzel olur. Gençler işsiz kalmaz. Kadınlara sahip çıkılır. Her şeyden önce medeni bir kent oluruz."ifadelerini kullandı.
VAN´IN KALKINMA
ZAMANI GELMİŞTİR
Van´ın her geçen gün daha çok geliştiğini söyleyen Milli Piyango satıcısı Metin Kara, "Artık Büyükşehir olduk. Bu nedenle büyükşehrin ihtiyaçları da artıyor. Van´da su, yol, ulaşım problemi yaşamak istemiyoruz. El birliği ile Van´ımızı kalkındırma zamanı gelmiştir. İşsiz gençlerimizi bu sokaklarda görmek bizi üzüyor. İşsizliğe bir çare bulmalıyız ve yatırımcıları Van´a davet etmeliyiz. Belediye Başkanımızda halk ile iç içe olmalıdır. Bizim derdimizi dinlemelidir ve sorunumuz varsa çözmelidir."diye belirtti.
BELEDİYEYE AİT ÖĞRENCİ
YURTLARI YAPILMALIDIR
Üniversite öğrencisi Erol Bozkurt ise, "Üniversitelilerin rahat gidip eğleneceğimiz ve vakit geçirebileceğimiz nezih ortamlar yapılmalıdır. Van´ın bu nezih ortamlara çok ihtiyacı var.
Belediyeye ait öğrencilere özel yurtlar yapılabilir. Çünkü artık hiçbir öğrenci cemaat ya da devlet yurtlarında kalmak istemiyor. Yeşil alanlar arttırılmalıdır.
Kültürel değerlere yönelik çalışmalar yaparak bu değerler yaşatılmalıdır." şeklinde konuştu.