Halk askerliğin kısalmasına nasıl bakıyor? - Foto - Video

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Kızılcahamam`daki AK Parti kampında sinyalini verdiği askerlik modeliyle ilgili konuştuğumuz Van halkı düşüncelerini paylaştı.

VAN 9.05.2013 09:55:31 0
Halk askerliğin kısalmasına nasıl bakıyor? - Foto - Video
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Halkın geneli askerliğin kısalmasını olumlu bulurken bazıları ise 15 ayın uygun olduğunu söyledi.
 
“Ben asla elime silah alamam”
Askere gitmediğini ve öğrenci olduğunu ifade eden Nedim Reşitçınar, “Askerliğin süresinden ziyade askerliğin insanlar üzerindeki yaptırımları, baskıları konuşulmalı son dönemlerde kışlalardaki ölümler bunlar biraz daha göz önünde bulundurulmalıdır neticede insanlar ellerine silah veriliyor. İstemeyen insanlarda askere alınabiliyor. Beni daha çok ilgilen askere gidip gidememektir. Ben elime asla silah alamam. Çünkü elime silah aldığımda aklıma ilk gelen şey kin ve nefrettir.” dedi.
“Öyle bir uyguma iyi olur”
Nüfusun fazla olduğunu ve bu yönde alınacak bir kararın yerinde olacağını belirten, Sami Kemaloğlu; “Bu kadar uzun askerlik dönemi de bence iyi değil çünkü Avrupa ülkelerinde de bu var. Bence böyle bir uygulama iyi olur.” ifadelerini kullandı.
Yıldırım Avcı da “Bence böyle bir uygulama iyi olur Türkiye’nin Nüfusu bakımından bir de okuyan okumayanın süreleri eşitlenir. Okumayan 15 ay askerlik yapıyor okuyan ise 5 ay askerlik yapıyor bana göre bu sürelerin birbirine yakın olması bakımında da daha iyi olur” şeklinde konuştu.
“Mevcut sistem iyidir”
Oğuz Aybas ise önümüzdeki cuma günü askere gideceğini söyleyerek; mevcut sistemin iyi olduğunu sürelerin kısalmasıyla askeri ciddiyetin ortadan kalkacağını ifade etti.
Yarın saat 08.00’da askere gidecek
Yarın saat 08.00’da teslim olacağını ifade eden Önder Artaş da askerlik sürelerinin uygun olduğunu belirterek, “Askerliğin düşmemesini istiyoruz” diye konuştu.
2 yıl askerlik yaptığını söyleyen 56 yaşındaki Abdulhalik Turgut, “Ben 2 yıl askerlik yaptım. Ancak askerliğin 6 aya düşmesini istiyorum. Herkes için eşit olsun” dedi.
“İstanbul’da 2 yıl askerlik yaptım”
Hüsnü Bayıt Amca da 2 yıl askerlik yaptığını ve İstanbul’da askerliğini yaptığını belirterek askerliğin 6 aya düşürülmesini istedi. Çünkü gençlerin sayılarının oldukça fazla olduğunu ve çözüm sürecinin başarıya ulaşmasıyla askere ihtiyacın azalacağını söyledi.(Murat Dalgın-İLKHA)